Pagina's

zaterdag 8 maart 2014

lentekussens

Voilà, het kwam er dan toch nog van deze week !  Het stofje, een couponnetje dat ik een tijdje geleden op de kop kon tikken, leek me ideaal om kussens van te maken.  De oude waren versleten, en het mocht wat kleuriger en fleuriger.  Groene en oranje tinten doen het prima in ons interieur, dus dat zit alvast goed.


De achterkanten kregen telkens een andere kleur en we flansten er nog een contrasterend paspeltje tussen.  Hoe je dat doet, wordt hier haarfijn uitgelegd.  Eentje werd ook met een rits afgewerkt.  De uitleg daarvoor vind je hier.

Omdat het zo'n lekker weertje was, mochten ze eens buiten voor de foto !  De kleuren komen daar trouwens mooier uit.

Ook dit madammeke kan haar hartje ophalen in de zon.
Ze is mooi assorti met de nog bruine blaadjes van de haag.


Hopelijk kunnen we nog veel met z'n allen buiten …

Merkten jullie nog iets anders aan de foto's ?
Onlangs schreef Ellebel een tutorial over hoe je een watermerk kan toevoegen aan je foto.  Wie graag, zoals ik, wat speelt en prutst met PicMonkey is bij haar aan het juiste adres !
't Is nie moeilijk, 't is gemakkelijk !  Moet je zeker eens proberen.

Fijn weekend nog !

12 opmerkingen:

 1. Mooie zonnige kleuren heb je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi watermerk heb je gemaakt. Ik zag het ook bij Ellebel, en heb even geprobeerd, maar geraakte vast bij "figuur toevoegen" (ik wil een dachshund en vond er niet meteen een die me beviel) . Later probeer ik het nog eens.

  Ondertussen valt het me op dat alles wat jij naait, altijd in groepen komt (de school vissen, de roedel honden, de .....(?) schildpadden...) en nu de meute kussens. Het lijkt alsof ze in conferentie zijn.
  Is daar een Freudiaanse (of andere) onderliggende of bovenliggende reden voor?

  Om op je vraag over mijn granny deken te antwoorden: momenteel heb ik er 82, de dochter en ik hebben gisteren zitten kijken en we schatten dat het ongeveer 1/6 van het totale deken is. Er moeten er dus nog 5x80= 400!!! bijkomen. Tel maar uit aan een gemiddelde van twee per dag.
  Ik haak ze met wol van verschillende diktes ( 2, 3 en 4) maar altijd met haaknaald 2,5 . Mijn eerste vierkantjes deed ik met haaknaald 3,5 en dan gingen ze vlugger uit model. Nu zijn ze vaster en bijgevolg met minder gaatjes ertussen, maar ja dan duurt het natuurlijk ook langer. Ik heb zonet mijn vierkantjes gemeten, ze zijn gemiddeld 5,5cm x 5,5 cm. Dat is maar klein, eh?


  Fijn weekend nog,

  Liefs,
  Brigitte

  P.S. Hoe maakt Sacha het? Zijn kleuren passen bij de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, voer voor psychologen ! Misschien is het daarom dat Sacha naar hier mocht komen, Sissi was nog alleen ;-) Hoe hij het maakt ? Met Gamma. Grapje, hij stelt het opperbest, is maatjes met iedereen en schittert inderdaad in de zon.
   Amai, zoveel granny's !! Da's echt wel een zwerm ! Ik denk dat ik het toch bij een kussen ga houden hoor. Dan zal ik al wreed content zijn. Ik begrijp nu wel waarom er bij de mijne grotere gaatjes tussen zijn : ik haakte met haaknaald nr 5. Mijn vierkantjes zijn dan ook zo'n 7 op 7. Toch volhouden he, je bent nu al zover op weg. Als je ineens eerst een grote hoop hartjes haakt, dat is het lastigste en dan volgt de rest vanzelf.

   Verwijderen
  2. ik noem ze een 'bunch':
   a bunch of granny's...

   Verwijderen
 3. Mooimooimooi die kussens... de lente springt zo je huis in! En dankjewel voor die tutorials... het kussen met de rits staat hier alvast op het to-do-lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad zalig weer buiten. En als het eens wat minder is, zullen je kussentjes je zeker wel opvrolijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie kussens heb je weer gemaakt in heel vrolijke kleurtjes :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo vrolijk, super! En ik zie dat jij ook PicMonkey hebt ontdekt, zalig hé!

  BeantwoordenVerwijderen