Pagina's

zondag 9 maart 2014

De tijd van toen …

Vandaag raakte ik in een nostalgische bui toen ik dit dekentje tegenkwam in de kast.  Het is een quiltje dat ik zo'n 17 jaar geleden maakte, voor de geboorte van de oudste zoon.
Ik had toen nog geen eigen naaimachine, maar mocht af en toe dat van de schoonzus lenen.  Toen kreeg ik de naaikriebels al een heel klein beetje te pakken.

Tijd dus om dit kleinood eens op de gevoelige plaat vast te leggen, want dat deed ik toen blijkbaar niet. Hoewel we massa's foto's hebben uit die periode.Er hoorde ook nog een tas bij, die ik vaak gebruikte als luiertas.
Nu zou ik Decovil light gebruiken om ze wat steviger te maken.  Eén van de drukknoopjes is intussen kapot, daar komt bij gelegenheid eens een kamsnapje in.  Je weet nooit dat ze ooit weer dienst doet ;-)

Het moet gezegd, dankzij blogland heb ik intussen wel veel bijgeleerd.  Vooral de techniek met het keergat, zodat je een propere voering hebt zonder zichtbare naden.  Dat had ik toen duidelijk nog niet onder de knie.
Maar er zaten wel al gsm-zakjes in aan de binnenkant !  


En wat hebben we hier nog in de aanbieding ?  Pruts is weer erg nieuwsgierig.

Wat je al niet kan doen met restjes stof …

Ze heeft nog een trucje voor ons in petto.

En ze neemt haar taak als melkbewaakster heel ernstig.Hopelijk val ik ook zo vlug in slaap.  Met een fietstochtje van zo'n 40 kilometer in de benen zou dit toch wel moeten lukken.  De batterijtjes zijn weer opgeladen en de kuiten gesmeerd !  En nu zalig dromen van een nieuwe quilt …  


11 opmerkingen:

 1. Mooie deken! Hij is de afgelopen 17 jaar ook mooi gebleven, nog maar even goed bewaren, die gaat vast en zeker (ooit) nog een keer gebruikt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie deken maakte je! Daar heb ik me nog nooit aan gewaagd... misschien te weinig geduld? Maar als ik de jouwe zo zie word ik wel jaloers dus misschien moet ik het toch eens aandurven.
  Haha die poezen van jou en dan jouw commentaar erbij! Elke keer weer lachen!
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je de quilt nog hebt, ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je de quilt nog hebt, ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie quilt! Jammer dat ik het geduld mis daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. superleuk...als ik eens veel tijd heb, staat dat ook op de to do lijst

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful quilt! I'm tempted to make that last photo, my desktop photo - your kitties are just so beautiful :) I'm so glad they want to be in your pictures - I'm always so happy to see them :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw foto's doen mijn gloomy mood weer helemaal verdwijnen, de kleuren, de katten met hun tongue-in-cheek-humor....
  Jouw dekentje doet me denken aan het mijne van 28 jaar geleden (kijk, ik bied hoger): wegens gebrek aan naaimachine helemaal met de hand genaaid. Het bestaat nog ergens, in één van de vele geologische lagen van onze zolder.

  Pruts als melkbewaarder met de staart, maakt mijn hele dag goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amaai, best een vooruitstrevende tas, met gsm-zakjes 17 jaar geleden! :-) Mooi je dekentje en tas. Hahaha, de kattenhumor is weer de max :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Top dekentje, zou anno nu nog voor die kleuren gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk dat je op bezoek kwam en dank voor je aardig berichtje!
  wat zullen er veel herinneringen vasthangen aan dit leuke dekentje!

  BeantwoordenVerwijderen