Pagina's

vrijdag 14 februari 2014

Oplapwerk

Er ligt er hier eentje in de lappenmand.


Wat er juist gebeurd is, weten we niet.  Pruts is er eentje die het graag wat hogerop zoekt. Waarschijnlijk is ze blijven haperen door ergens op- of af te springen.  Daardoor was haar vel van haar bovenbuik tot op de spieren gescheurd.  

Ook al naai ik hier wel wat knuffels bijeen, aan zo'n levend exemplaar begin ik toch liever niet zelf. Ieder zijn specialiteit he !


En nu moet ze dus bekomen.  Van de zetel naar de doos.  Daar past ze net in.  Zie eens hoe zielig ze kijkt !Af en toe wast en krabt ze zich een beetje.  Zou het jeuken ?


Nog 8 dagen en dan mogen die vervelende draadjes eruit.  Herkent iemand het steekje ?  Het lijkt wat op een kruisjessteek, vind ik.  En de weggeschoren plek lijkt wat op een groot hart.  Maar dat is omdat het Valentijn is, allicht.


Zelf deed ik ook een beetje van 'hartjes'.


En dan waren er nog 2 die weer wat lagen te flikflooien.


Panter houdt haar trofee goed vast !Stevig in beide pootjes.


haar Valentijntje

15 opmerkingen:

 1. oh poezie :(
  Veel beterschap!
  maar dat komt ongetwijfeld voor mekaar met jouw goede zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, arme Pruts. Hopelijk gaat de genezing snel. Heeft die andere nou een gedeeltelijk kale staart?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Enkele jaren geleden had Mandarien een grote wonde aan zijn staart. De oorzaak kennen we niet (overreden door een fiets, dacht de dierenarts, in een klem gezeten, dachten wij) Het scheelde niet veel of de staart moest geamputeerd worden. We hebben hem maanden moeten verzorgen en intapen. De haartjes kwamen terug, behalve daar zowat in het midden. Daardoor lijkt hij nu wat op een kwast.

   Verwijderen
 3. O arm beestje. Hopelijk heeft ze er niet al teveel last van. Het was een beste wond zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moh ocharme die pruts! Moet ze geen tshirtje aan zodat ze niet kan likken aan de wonde? Allé met onze honden was dat toch zo... Goed droog houden dan geneest dat rapper... jongjongjong toch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeerde intussen met een T-shirtje dat ik vlug uit een oude T-shirt maakte, maar het lukt ons niet om het aan te krijgen. Ze laat haar pootjes niet door die 'armsgaten' steken. Ze gromt en maakt zich behoorlijk boos. Waarschijnlijk doet het nog allemaal te veel pijn en trekt het tegen. Maar het zou inderdaad niet slecht zijn om het droog te houden.

   Verwijderen
  2. Goed deppen met Isobètadine! Dat helpt ook...droogt de wonde goed uit. Want ze gaat er aan likken als het aan het genezen is... dan jeukt het en dan gaat ze het weer open likken. Kreeg je zo geen lampenkap mee voor rond haar nek? ;)

   Verwijderen
 5. ocharme, mijn 'pillow heeft zoiets ook eens voorgehad maar die wonde was toch kleiner hoor. pijnlijk, gelukkig hebben katten 9 levens

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, arm poezenbeest, hoop dat het snel geneest!
  Wat maak je onwijs leuk dingen zeg!! Dank je wel voor je reactie op mijn blog!
  Ik ga jou ook volgen!
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh, ocharme. Verzorg uw lieveke maar goed, dat kan ze snel weerom de show stelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dus post heb ik gemist!
  Arme arme pruts...

  Voelt ze zich beter zonder de draadjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De draadjes gaan er pas vrijdag uit. Ondertussen is ze al heel wat beter en na enkele dagen huisarrest loopt ze weer als een hazewind door de tuin. 't Werd tijd, want van frustratie maakte ze de vensterbank onveilig zodat menig plantje tegen dek ging ;-)

   Verwijderen
 9. Ohh hopelijk is Pruts al weer een beetje bekomen! Veel geknuffel helpt ook altijd :-) Beterschap Pruts!

  BeantwoordenVerwijderen