Pagina's

zondag 3 april 2016

Beestjesquilt en andere Finish-A-Long-projectjes

Heel ambitieus was ik in januari, toen ik mij in een enthousiaste bui inschreef voor een bij toeval ontdekte Finish-A Long.  Ik koos 7 projecten om tegen eind maart af te werken.  Ik stelde ze hier al even voor.

Hum, een beetje veel zou later blijken.  Maar kijk, ik had een excuus voor mijn vertraging.  Je leest er  in dit bericht alles over.

Toch gaf ik niet op en na enkele weken inactiviteit nam ik de draad (draden) weer op.
Mijn beestjesquilt wou ik absoluut af hebben.  Het werd zowaar een race tegen de klok, maar uiteindelijk lukte het !


De bies raakte deze week net op tijd met de hand vastgenaaid.  Ik was dan ook superblij als die laatste steekjes achter de rug waren.
Het verwondert je waarschijnlijk niet dat er ook weer enkele andere hinderpalen te overwinnen waren :Af en toe zorgde de quilt voor spanningen ten huize Mandarien.

De nog onafgewerkte quilt was mee op het Misterialane-bankskesweekend.  Hier kon je hem al bewonderen, samen met de kussentjes die ik voor elk van de vriendinnen maakte.  Helemaal in hetzelfde thema.  Dit projectje stond niet bij de Finish-A-Long lijst want dat moest immers een verrassing blijven. Je ziet dat de bies op dat moment nog niet helemaal afgewerkt was.


Enkele vredelievende knuffelvriendjes mochten het picknickdeken en de kussentjes al eens uittesten voor ik er mee naar de Ardennen trok.


In de achterkant verstopte ik nog enkele poezels.

Natuurlijk mag Panter nog eens helpen showen in de tuin.

Vervolgens raakte ook mijn kerstboomquilt tijdig af.   Ruim op tijd zelfs : in december hoef ik alvast niet te stressen en da's nu al een hele geruststelling.
Hier haalde ik de mosterd.

Enige bezitsdrang is Panter duidelijk niet vreemd.

Holala, wat ruist er door het struikgewas ?

Ik denk dat Fluwelen Floris zonet een vriendje heeft ontdekt. Vlug kennismaken met geinige Giraf.

Iemand heeft hen duidelijk in het oog ;-)

Zo te zien is het dik aan tussen die 2.

Toch niet jaloers he, Pruts ?


Voor Poezemie zijn er nog kleertjes voorzien en dan mag ie bij de 'echte Floris' gaan wonen.  Girafje uit 'Knutselbos op wereldreis' zal binnenkort gepakt en gezakt met nog wat ander babyleuks naar zijn bestemmeling vertrekken.

Ziezo, een 6 op 7, toch niet slecht, al bij al !

8 opmerkingen:

 1. Amai, wat heb jij hard gewerkt! Die poes is super.
  Maar stiekem ben ik heel erg jaloers op die prachtige beestjesquilt. Daar moet je wel enorm veel uren aan gewerkt hebben! Mijn droom is om ooit ook zo'n échte quilt te maken. Maar eerst nog heel hard oefenen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan zeg! Ondanks alle hindernissen.
  De beestjes- en hartjesquilt zijn mijn absolute favorieten :-)))
  En die ML-kussentjes! Top!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 6/7 is glansrijk geslaagd! Ongelooflijk knap, jouw quiltwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What great progress! Love your quilt finish, and the stuffies are darling! Thank you for participating in the FAL, on behalf of the 2016 global FAL hosts. Next quarter, link up each finish separately (each in a different post) for more chances for prizes, ok? Great quarter for you tho!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo knap gemaakt allemaal, ontzettend leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat jij ongelooflijk hard je best hebt gedaan! Zoveel moois en zoveel werk! Ik ben nog steeds even hard in de wolken met mijn mooie kussen en LOVEquilt! Ik wil misschien wel eens zo'n workshop quilten bij jou volgen... schrijf je me alvast in?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. amai an, mijne mond valt hier echt open, zo mooi is diene quilt!!! super gewoon! ge ziet dat patchwork ook modern kan, en dan ook nog eens die kussens, zeg, en dat gaat ge nu niet geloven, maar diene kersbomenquilt, ik ben daar ook aan bezig!!! heb mijn mosterd bij dezelfde gehaald (haal daar nog meer!) alleen is de mijne nog maar in de beginfase...zeg weet je nu wat ik spijtig vind, en misschien weet jij raad: ik heb er ene afgewerkt om aan de muur te hangen, maar hij valt niet plat...hij bobbelt en golft, heb jij hier misschien tips voor? groetjes van vee

  BeantwoordenVerwijderen