Pagina's

woensdag 30 maart 2016

Bankskesgeluk

Wanneer het juist was, weet ik niet meer precies, maar een tijdje geleden begonnen enkele Misterialanedames wild te fantaseren over een 'bankske in de Ardennen' - afgekort : in Dardennen.
We zouden er aanvankelijk als 80-jarigen samen gaan op zitten handwerken, maar dat duurt natuurlijk nog hééééééél erg lang …
'Laten we de stier bij de horens vatten, het ijzer smeden als het heet is, overgaan tot de actie, leven in het hier en nu …' opperde ons Kriske.  En zo gebeurde.

Carla nodigde ons (Brigitte, Ingrid, Kris en ikke) uit in haar heerlijke Ardennenhuisje waar de everzwijnen af en toe de tuin omwroeten en de herten bij wijzen van spreken voor je voeten lopen.  We waren benieuwd !

Heel wat voorbereidingspret ging vooraf aan het vastgelegde weekend, vooral toen we beseften dat er nog geen bankske voorhanden was ...  Zou daar geen mouw aan te passen zijn ?

Anderhalve week geleden was het dan zover.
Zou ik wel genoeg mee hebben ?


Flower power ! We waren direct in stemming !


De innerlijke mens werd op tijd en stond gesterkt met een natje en een droogje en natuurlijk werd er geklonken op de vriendschap.

Ook zij werden niet vergeten en genoten mee van restjes brood en ander lekkers.

Carla probeerde nog vlug haar toverkunsten uit.
'Hocus pocus pats, ik wou dat er een bankske was …'

Et voilà, with a little help from her friends …


Want zeg nou zelf, een bankskesweekend zonder bankske, dat kon niet zijn he !

We passen er net op, met z'n vijven, of toch bijna !Bewonder hierboven ook Brigittes prachtige zelfgebreide poncho.  Een pronkstuk !
Vol overgave wijdde ze Kris in, in de wereld van ingebreide bloemen en vleermuizen.

Kijk maar, hoe ijverig we allemaal met onze handwerkjes waren.


Het hoogtepunt was toch wel het openen van de cadeautjes.  Net als de vorige keren maakten we iets voor elkaar.  Wat een verwennerij !
Man man man, er kwam geen eind aan.

Zelfs enkele volgers hadden onze nieuwsgierigheid al heel erg op de proef gesteld en wisten ons te verrassen met lekkere babelutten om goed te kunnen tateren (Dank je wel, Deborah) en leuke gehaakte bloemen en een slinger voor onze gastvrouw van Leen.  Een dikke merci voor dit lieve gebaar !

Zo fijn om nu terug te kijken op al die prachtige cadeautjes, met heel veel liefde gemaakt.

Aan één van mijn cadeautjes - een mini-quiltje, was nog een opdracht verbonden.  De achterkant moest nog voor 3/4 verder met de hand toegenaaid worden. Want ja, liefde is een werkwoord, natuurlijk !  Voor de rapste was nog een extra cadeautje voorzien.  Laten we zeggen dat dit zowat het stilste moment was van het hele weekend. De concentratie droop er af !


Ons Brigitte ging er als een speer vandoor en won met enkele naaldlengten voorsprong. Bravo !!
Ze werd de winnares van deze hartenslinger.

De adembenemende omgeving en de Ardense lucht deden deugd.  Zoveel was zeker.  Tijdens een verkwikkende wandeling kon ons zotste doos haar hartje helemaal ophalen.Tijd dan om ons Misterialane-straatje te showen.  Carla breide er schitterende bomen en massa's konijntjes en ook uiltjes en zelfs een roosje bij.  Brigitte had sublieme caravans voor ons in petto ! Hoe ze ontstonden, vertelt ze hier. Hoera, nu kunnen we ook op reis.
Met kurk en champagne- of cavadoppen - daar was uiteraard geen gebrek aan - ontstond een gezellig terras voor de bakkerij.


Natuurlijk staan onze caravans al vertrekkensklaar om deze zomer naar warme oorden te vertrekken. En de uiltjes gaan zeker mee !
Brigitte en Carla, jullie zijn kraks, hoor meiskes !  Supermooi is dit !Dank je wel, lieve Carla, voor het fijne onthaal in je knusse huis en dank je wel lieve Misterialanevriendinnen voor het fantastische gezelschap !

12 opmerkingen:

 1. Oh my, it looks like you lovely lovely ladies had so much fun ... and good food ... and wonderful crafts - and building furniture ... and candy ... and so many smiles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat moet daar een heerlijk weekend geweest zijn: vol van vriendschap, warmte, zottigheid, creativiteit, ... Leuk om dit mee te beleven op jouw vele foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh hoe geweldig moet dit geweest zijn!Dat jullie nog vele keren,meerdere jaren dit mogen verder doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoveel kleur in het huisje in 'Dardennen'! Prachtig allemaal, maar nog meer jullie gezichten, de sfeer en gezelligheid straalt er zo vanaf. Dat geeft een boost hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh An,

  Wat is jouw verslag wondermooi! Zo volledig, alles in detail en zo extreem veel foto's, nu begrijp ik dat het zoveel tijd heeft gekost. Schitterend gedaan!
  Vooral de collages spreken allemaal boekdelen (die van onze buitelende spring-in-het-veld in het gras). super.

  en die humor tussendoor, ik heb regelmatig gemonkeld bij het lezen van jouw verslag.

  Chapeau! En dan nu inderdaad maar genieten van "buiten". Het weer wordt er in ieder geval geschikt voor de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow! Dat ziet er leuk uit! Op de foto's is duidelijk te zien dat jullie veel plezier gemaakt hebben. En wat een mooie maaksels! Ik vind de caravans super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn om ook hier even mee te genieten van jullie weekend op het bankske. Dank je wel! De warmte en liefde spat ervan af. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk om jullie verslagjes te lezen! Ziet er allemaal even leuk en tof uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha eindelijk kan ik hier reageren... dat lukte me niet op mijn veegveegding vanuit "de provence met het geweldig mooie weer"! :-( Heerlijk verslag Anneke met supergeweldigmooisterste collages. Dit is weer opnieuw genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi verslagje, dat klinkt alsof het een weekend met een gouden randje was. :-)
  Prachtige cadeautjes maakten jullie allemaal.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen