Pagina's

zondag 14 februari 2016

Halfweg

We zijn ongeveer halfweg de Finish-A-Long.  In de vorige post kon je al zien welke leuke projecten ik op mijn eindelijk-afwerken-lijstje had geplaatst om tegen eind maart te voltooien.
Ik zat in een goede flow en werkte zowat elke dag wel ergens aan. Ik kreeg er zowaar een boost van. Die klus ging helemaal geklaard worden !

Al gauw kon ik 1 item op het lijstje afvinken : het poezenkoppeltje, een verjaardagscadeau voor de echtgenoot.

Hij was helemaal weg van de poezenpaartjes die ik voordien al eens als cadeautjes had gemaakt.  Vooral het zwart-witte koppel vond hij de max.Toegegeven, ze zaten al bijna helemaal in elkaar toen ik de uitdaging aanging.  Fluitje van een cent, dus.

Natuurlijk naaide ik intussen ijverig voort aan de andere projectjes, hoewel dat niet altijd even makkelijk is met een enthousiast publiek dat zich al eens op de verkeerde plaats installeert.
Of zelf een pootje wil mee helpen.


Ach als het dat maar is …
Want toen (beeld u enkele dramatische paukenslagen in) sloeg het noodlot toe, kwam er een kink in de kabel, werd er roet in het eten gestrooid …
Op een mooie maandagavond, tijdens een pingpongwedstrijd dook ik naar een balletje, sloeg daarbij mijn voet om en 'krak' zei de enkel.


Daar lag ik dan met een poot in het gips en in goed gezelschap, dat wel.
Nog steeds eigenlijk, hoewel ik nu een loopgips heb en al een beetje mobieler ben.

Pittig detail, die namiddag zat ik nog buiten in ongeveer dezelfde houding van de zon te genieten, met blote voetjes - zo warm was het - en van mijn picknick en een heerlijke chai latte, die een windstoot genadeloos omstootte op mijn granny square kussen in wording. Waarna ik ik prompt een wasje mocht draaien en het droogrek uithalen.  Het leverde wel mooie kiekjes op.  En het medeleven van Panter.Je begrijpt dat er van naaien niet veel meer in huis is gekomen.  Het lukt al een beetje, met mijn linkerbeen op een stoel weliswaar, maar comfortabel is die houding natuurlijk niet.

Toch is er nog een tweede project afgeraakt : de hartjesquilt.
Ik had er gelukkig de bies al aangezet voor het ongeval en moest die enkel nog met de hand vastnaaien.  Tiens, klinkt plots raar : 'enkel' nog met de hand vastnaaien …
Enfin, dit lukte best nog half liggend half zittend en dus toon ik u toch met enige fierheid het resultaat.


De inspiratie voor deze regenboog-hart-quilt haalde ik hier.

Aan de achterkant zit een strook waardoor ik een stok kan steken om de quilt op te hangen.  Voorlopig heb ik er een koord ingestopt en hangt ie bij het magneetbord in de keuken lekker alle boodschappen te verstoppen vooraleer hij naar een nader te bepalen definitieve plaats verhuist.


Het vervolg van de Finish-A-Long blijft voorlopig een groot vraagteken.  De grote dierenquilt en het klein kerstquiltje zitten ook al in een redelijk gevorderd stadium en het kriebelt wel om er stilletjes aan weer aan verder te werken.

11 opmerkingen:

 1. Oh neeeeee.... Heel veel beterschap!
  Je hartjesquilt en poezenkoppeltje zijn super mooi geworden.
  Toch wel goed, zo'n 'Finish-a-long'.
  Nu dat arme pootje nog.
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n omgevallen kopje koffie levert echt hele leuke foto's op ;-)!! Maar om daarna meteen in het gips te belanden is minder geslaagd!! Beterschap!! Gelukkig kun je wel je handen gebruiken: zie de harten en poezen!! Goed geslaagd allebei :-)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je een spoedig herstel.
  Leuk, de poezen op een rij en de hartjesquilt is prachtig.
  Nog veel succes met de "finish-a-long".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, ik wens je snel beterschap. En ik ben helemaal weg van jouw harten-quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spoedig herstel! Hopelijk ben je terug in orde om op het bankje te gaan zitten!
  Mooie quilt, zou ik er ook nog eens aan beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HAHA the cat pictures are great - real cats, and fabric cats - all lovely! Sorry about your ankle, though - ouch! Take it easy - I think you should make everyone do your bidding until you're recovered (and I would make sure my recovery was really REALLY slow, LOL!) :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alweer super verteld, met mij en jouw ironisch-droge ondertoon was het (nu alweer heel wat jaren geleden) liefde op het eerste gezicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel beterschap voor je!Leuke projectjes heb je al klaar en in het vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jee wat een pech ,maar wat maak je mooeie dingen prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Genoten van je mooie spulletjes. Van harte beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Genoten van je mooie spulletjes. Van harte beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen