Pagina's

woensdag 5 augustus 2015

Salade niçoise

Vandaag stond een salade niçoise op het menu, met boontjes en tomaatjes uit onze moestuin.
Wat een lol hebben we al niet gehad met onze oogst !  Een schot in de roos !


Misschien verwacht je nu dat ik hier een of ander recept uit de doeken ga doen. Mis poes.  Wij brachten onze vakantie door in Nice en daarom schotel ik jullie een slaatje van foto's voor met enkele impressies van onze trip. Voor het recept van het overheerlijke gerecht hierboven klik je best hier.

Eerlijk gezegd wist ik niet goed waar te beginnen. Meer dan 800 foto's om een selectie uit te maken ! Ik had er toch wel een klus aan ;-)

Laten we maar starten in de trein. Zalig is dat ! Op relatief korte tijd ben je op je bestemming.  Geen files, geen drukke wegen !  Gewoon relax, wat lezen, wat haken, een dutje doen …

De Betty Bowler tas kwam goed van pas !


Het hotel was apart en smaakvol ingericht.  Zo hebben we het graag !

Ook de kamer was top ! Er was zelfs een Apple computer, net als thuis.  Dus kon ik het niet laten even de blog te openen en de Bettytas een gloriemoment te geven.

Maar dan, het pruillipje van de echtgenoot, de angst in de ogen : ''t Zal toch geen waar zijn hé ?'
'Natuurlijk niet schat !  Ik spoor echt niet een heel eind naar Nice om dan ganser dagen of avonden achter een computer te zitten.'
We probeerden alleen nog eens te facetimen met het thuisfront, maar toen dat niet lukte, ging en bleef het ding netjes uit. We waren trouwens voortdurend op pad en op tijd en stond eens onbereikbaar zijn heeft ook zo zijn charmes, niet ?

Komaan, waar wachten we op  ?  Eens zien wat Nice allemaal te bieden heeft ?

Maar eerst heeft er mij nog iemand heel hard nodig !

Dat liet ik mij geen 2 keer zeggen.

Tenslotte moest dat haakwerk toch ergens voor dienen.  De staande lamp liet ik voor wat ze was.

De Russische kerk imponeert, alsook de geweldige villa's en gebouwen en de pittoreske straatjes in Vieux Nice.



De was ophangen wordt tot kunst verheven.

Twee jaar geleden was deze promenade nog in aanleg. Verrassend en vooral verfrissend is ie geworden !  Je ziet hoe groot en klein geniet wanneer de fonteintjes voor verkoeling en verneveling zorgen.

Verleidelijk hoor, al die winkeltjes.

Duiven hebben er geen manieren (waar wel eigenlijk ?).

Mandarien was expliciet aanwezig !

Ook wie graag een museumpje doet, komt er aan z'n trekken.  We bezochten er 4 : Musée des Beaux- Arts waar een tentoonstelling van Dufy liep, Musée d'Art Moderne, Musée Chagall en Musée Matisse (maar daar mochten we geen foto's nemen)

We luisterden heel aandachtig naar de uitleg … modelleerlingen ;-)

Musée Matisse is omgeven door prachtige tuinen en een park.  Het ligt even buiten de stad maar is makkelijk bereikbaar met de bus.  In deze oase van rust is het heerlijk om een ganse dag te vertoeven.  Even weg uit de drukte van de stad.



Een aparte sfeer op het joodse kerkhof.

 Spiegeltje spiegeltje …


't Zeetje …

Op 21 juli ontdekten we 'La Fritkot belge'.  Een mega sympathiek Belgisch frietkot waar de eigenaar zijn 'patattes' buiten op de stoep zit te schillen.  Ik mocht zelfs even helpen ;-) De frietjes en moules waren trouwens superlekker.

Als uitsmijter dit buitengewoon sympathiek Portugees studentenkoor dat vol overgave de meest romantische liedjes kweelde ! Neurie maar mee ! 


20 opmerkingen:

  1. Wat een fantastische fotoreportage! Heel tof om te lezen en te bekijken! De eerste foto van de salade Niçoise gaf mij al goesting in eten (keitof dat je verschillende groenten uit eigen tuin kunt halen!), en de andere foto's geven mij goesting om ook naar Nice op vakantie te gaan! Waren jullie met z'n tweetjes weg of wilden de tienerzonen niet op de blog van mama?! Je kan aan jullie gezichten zien dat jullie genoten hebben, zo stralend! Hopelijk kan je er nog lang van nagenieten en bedankt dat wij hier op jouw blog ook een beetje mogen meegenieten!
    Groetjes,
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We waren inderdaad met z'n tweetjes op pad. En jammer genoeg willen die tienerzonen ook al niet veel op de foto, laat staan op de blog ;-) Nagenieten gaan we zeker nog lang doen.

      Verwijderen
  2. Wat een mooie impressie geef je van je vakantie! Ik kan me zo de verscheidenheid van de stad voorstellen, de zuiderse geuren en geluiden...
    Met de snelheid waarmee je geleerd hebt dat slingers niet op staande lampen horen, zal het je ook wel niet meer overkomen om lege omslagen te versturen. :-) Wel sneu natuurlijk, vooral omdat je er werk van maakte.
    En tof om Betty nog eens te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik snap dat nog altijd niet van die lege omslag ! Ik weet zeker dat ik elk visje in een omslag gestoken heb, en daarbij, dan had ik toch een visje moeten overhebben ? Er zijn daar rare dingen gebeurd in die Franse post, zeker weten !
      En ben zo blij met die Betty-tas ! Nu bezig met een iets kleinere versie. :-)

      Verwijderen
  3. Prachtige foto's van jullie tweetjes!
    En natuurlijk ook van jullie belevenissen! Echt schitterend!
    Oftewel: Very Nice! :-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allez nu, geen staanlampen gedecoreerd met grannykes ? Maar waarom toch nie ? Een rookgeurke is toch wat ge graag hebt in een hotelkamer ;-) ?
    En geen fietsen gehuurd om 80 km te fietsen ? Nu ontgoochelt ge me zunne ! Zo een sportieve madam als gij !
    Genoeg gezwansd :-)....
    Schoon foto's van zo te zien een heel schone reis. De duo-selfie is leuk, nu heb ik meneer Mandarien ook eens gezien !!
    En Nice is mooi hé... Ben er al een tijdje niet meer geweest, volgende keer in 't Zuiden nog eens een bezoekske doen. Op een zaterdag, dan is daar een leuke brocantemarkt (enfin, ik hoop dat die er nog is...).
    Zeg, dus als ik het goed begrepen heb, waren de kinderen helemaal nie mee op vakantie ? Woehoe, romantisch reisje dus onder u tweekes ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ja, ik kon niet achterblijven he ! Nu hebben we ze allemaal eens gezien, de meneerkes, behalve eentje dan, alleen maar van op de rug ;-)
      En dat fietsen zou daar nog eens dik tegenvallen, denk ik met al die bergen !

      Verwijderen
  5. Wij zaten vorig jaar in Nice en het is fijn de reis nog eens te herbeleven.

    Ik herinner me ook het musée Matisse als een hoogtepunt, zo'n schoon gebouw, zo midden in een park met olijfboompjes, echt een oase.

    Qua musea geen probleem in Nice, he?
    En die oude stad heeft me ook kunnen bekoren met al die leuke winkeltjes (iets te veel toeristen voor mij :()

    Wij zijn toen verschillende keren naar een strand ten Oosten van Nice gereden, the Papaya Beach in Eze. Dat was daar tof, jong, we hebben er heel lekker gezwommen, gezeten en gegeten.

    Wat leuk dat de Russische kerk weer te bezichtigen valt, vorige zomer was ze nog ingepakt wegens verbouwingen. We hebben ze compleet gemist.

    Superfoto's allemaal, vooral die van jullie tweetjes en die van jou in de spiegel. Je hebt je duidelijk weer geamuseerd met allerlei spielerei.

    P.S. Julllie hotel lijkt op een hotel waar wij in Lyon hebben verbleven. Iets met "l' école", is het misschien van dezelfde eigenaars?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de oude stad is het inderdaad op de koppen lopen ! Ik hou die Papaya Beach zeker in het achterhoofd voor een volgende keer, bedankt voor de tip :-)
      De Russische kerk was nog steeds ingepakt hoor, we konden ook niet dichter komen. Ik ben er vroeger wel al eens geweest, maar je kan slechts in een heel klein gedeelte binnen. Dat viel toen toch wat tegen.
      Het hotel was b11 hôtel. Ik denk niet dat ze nog elders hotels hebben.

      Verwijderen
  6. Prachtige foto-collages heb je gemaakt!! Zo krijg je zin om Nice te gaan bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er uit als een heerlijke vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb zitten genieten van je prachtige foto's en vakantie impressie wat een mooie stad en wat een leuke dingen allemaal zal dat heerlijk zijn geweest ,lekker nasoezen en de groeten aan elvis de makreel .....leuk zijn die vissen he ben er wat blij mee jij ook begrijp ik

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je moet echt reisfolders maken An, ik krijg onmiddellijk zon om onmiddellijk naar Nice te vertrekken !
    Het raadsel van mijn prachtige lege vissenenvelop is nu ook opgelost, ze kwam van Mandarientje !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een rust stralen de foto's uit. zo'n mooie reis. zal deugd gedaan hebben. Groetjes Katrientje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie kleurrijke foto's.Ik krijg zo zin om er naar toe te gaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een omvangrijke blogpost, te veel om in één keer te lezen. Ik kom nog eens terug kijken. Mooie vakantiefoto's alvast.
    Groetjes en nog een fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ohhh wat een heerlijke vakantiefoto's.
    Ik begin alvast even weg te dromen. ;-)
    Hahahaha, alé, fijn voor ons dat je Betty Bowler een gloriemoment kreeg, maar nog fijner voor je man dat de computer lekker uit bleef.
    Het is duidelijk, jullie hebben een prachtvakantie gehad!
    Geniet nu maar lekker na met je vele foto's.
    Gelukkig kon je dit keer de verleiding weerstaan om de staande lamp te versieren, dat hert was een veel veiligere keuze. ;-)
    En dit keer toch maar voor de trein gekozen, met de fiets zou het toch echt wel wat ver zijn hé. :-) :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een fijne vakantie! Heerlijk zeg. Mooie foto's mooi weer en veel lekkers zo te zien!
    XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen