Pagina's

maandag 31 augustus 2015

Sloom

Oh wat werd hij sloooooooom en traaaaaaaag.  Geen lieve woordjes, bemoedigende schouderklopjes of smeekbeden konden mijn Macske wat sneller uit de startblokken doen schieten en op een gezapig tempo laten draaien.
Voor alle duidelijkheid : Macske is mijn computer die inmiddels de gezegende leeftijd van 5,5 jaar heeft bereikt.  Tram 5 lijkt hier meer op de trein der traagheid.
Het werd té erg.  Ook al kan ik af en toe wat geduld opbrengen, op computervlak heb ik graag dat het vooruitgaat.  Alleen het opstarten duurde al zo tergend lang dat ik intussen mijn tanden ging poetsen , een was insteken, de afwas doen, de bedden opmaken, een doucheke nemen of de aardappelen schillen.  Dat viel nog te combineren.  Wij vrouwen zijn dat gewoon, nietwaar : twee dingen tegelijk doen, knipoog, knipoog.

Mocht het daar nog bij gebleven zijn, ik had er allicht geen woorden aan vuil gemaakt.
Maar dan moest het uiteraard nog beginnen : Safari openen : een grannysquareke haken.  Aan een Word-document beginnen : voortdoen aan mijn kruiswoordraadsel.  Mails checken : een sudoku oplossen.  Om maar te zwijgen over foto's overzetten - ik neem er toevallig nogal veel - dan kon ik bij wijze van spreken de tuin gaan omspitten.  Niet dat ik dat doe hoor, ik zei dan ook bij wijze van spreken.  Maar goed, de tuin, daar heb ik het straks wel over.  Nog even geduld. Voelt u het al een beetje ?  Vervelend he ! U zit waarschijnlijk zelf al te nagelbijten.  'Kom eens to the point', zie ik u al denken.  Wel dat dacht ik nu ook heel de tijd zie.  Kom eens to the point man !  Open nu toch dat rotdocument, save the damn photos, you idiot !

Je zou van minder de moed verliezen en dus bleef computerke vaak dicht en in rustmodus. Genoeg andere dingen te doen, mijn rug en schouders waren mij dankbaar.
Met het oog op een nieuw werkjaar drong een onderhoudssessie zich onvermijdelijk op.  Hij zou zich immers weer moeten bewijzen; ik heb Macske de komende tijd écht wel weer nodig.

Inmiddels is hij weer thuis en ik moet zeggen dat zijn werktempo niet wow maar wel aanvaardbaar is.
Mocht het weer serieus de verkeerde kant uitgaan m.a.w. als ik hem te veel belast met foto's en filmpjes van dolle katten, dan kunnen ze nog wat extra ram-geheugen bijsteken (als ik het goed onthouden heb tenminste). Konden ze dat bij mij ook maar …

Goed, ik was het bijna vergeten, maar ik ging het nog even over de tuin hebben.  Wat groeit (groeide) er in mijnen hof ?
In tegenstelling tot mijn computer zat er daar dan wel heel wat vaart in.  De tuin werd met de dag groener van het loof en kleurrijker van de vruchten, die we met plezier oogstten.Het zal u niet verbazen dat we heel wat courgettesoep, rabarbertaart en ratatouille hebben gesmuld. Lekker !

Verder was augustus ook nog bezaaid met uitstappen : Londen en Limburg werden onveilig gemaakt.
De Londenfoto's verschijnen nog in een volgende blogpost.
Hieronder enkele impressies over een nat maar leuk vriendinnenfietsweekendje 'Hasselt en omstreken'.Ik kreeg ook nog heel lieve post, deze zomer !  Esther van Pippa's hus stuurde me een keitoffe slinger.  Hij hangt intussen boven mijn muizen-poezenhoekje. En van Brigitte kwam de ontzettend toffe dachshundie makreel ElVis, die ik ElVis MacRail doopte en die al heel wat interesse kreeg van enkele medebewoners.  Een dikke dank je wel, lieve dames !


En hoe ging het met de handwerktoestanden ?  Op dat vlak was ik al even sloom als mijn computer.  De naai- en haakoogst is ronduit pover !  Er ligt vooral veel klaar om af te werken. Wordt vervolgd dus …


En nu, hop die boekentas klaarmaken, want morgen beginnen we er weer aan !


12 opmerkingen:

 1. Oei ik wist niet dat Macskes een even korte levensduur hebben als de vensterkespeeceekes... En ik altijd maar bij hoog en bij laag roepen "stomme vensters ! De volgende zal een appelke zijn!".....
  Over appelkes gesproken : hebt ge die niet in uwen hof staan ? Want amai, gij hebt al een echte groentenwinkel in uwe tuin ! Nu nog fruit !
  En wat uw Limburgs avontuur betreft : ge zijt hier dus letterlijk voor de deur doorgefietst :-). Enfin, de poort. Die waar George Clooney ooit heeft aangehangen samen met de chocolade ezel van Brigitteke. Nergens geen ezels horen balken langs het kanaal ? Daar was het dus...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben inderdaad appelboomkes en hoewel het er naar uitzag dat we een goede oogst gingen hebben, zijn ze er bijna allemaal afgevallen en waren ze wormstekig 😏 Hopelijk doen ze 't volgend jaar beter, evenals de besjes.
   Ik ben inderdaad bij u gepasseerd, herkende wel de straatnaam maar alleen wist ik uw nummer niet meer van buiten! Dus ik hoopte de ezeltjes daar ergens te zien maar njet. Spijtig, anders had ik dat zakje bij u in de brievenpost gedropt, maar geen nood, er is nog wat op komst 😀.

   Verwijderen
 2. Oh dear, I'm sorry you've been having computer problems! It seems like you sent it in for repairs and it's working better now - I hope it stays fixed and behaves! Mine is running really slowly - I thought it was a problem with the internet but the kids come over with their smartphones and they have no problems, so they told me that my computer probably has too much junk on it. Oops! But - I like my junk - I just want it to be faster, lol!

  You've certainly been busy crocheting, and I see some fun sewing as well - I'll guess that the red kitty fabric is the beginning of a backpack? I got my Inge Snuffel book in the mail today - the Enchanted Forest one - I can't read it because it's in French and I'm not fluent, but I can follow the pictures and the patterns so I'm not worried - what a fun book! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Sandra, I'm glad you finally got the book ! You 'll certainly have a lot of fun with it ! Enjoy !
   The red kitty fabric isn't really for a backpack but for a swoon bag (a Betty Bowler). I hope finishing it this weekend.

   Verwijderen
 3. Nog een dik jaar en Macske heeft de gezegende leeftijd van 6,7 jaar. ’t Zal wel met het pensioen op het oog zijn dat hij een versnelling lager is geschakeld... :-)
  En wat een mooie projecten liggen daar klaar: een poezenbetty, een onmiskenbare mandarienquilt, en dan een mij nog onbestemd iets, maar in de mooiste stofjes. Snel doorwerken en laten zien hé.
  O, en Esthers vlaggenlijn past perfect boven je wondermooie poezenhoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een dik jaar en Macske heeft de gezegende leeftijd van 6,7 jaar. ’t Zal wel met het pensioen op het oog zijn dat hij een versnelling lager is geschakeld... :-)
  En wat een mooie projecten liggen daar klaar: een poezenbetty, een onmiskenbare mandarienquilt, en dan een mij nog onbestemd iets, maar in de mooiste stofjes. Snel doorwerken en laten zien hé.
  O, en Esthers vlaggenlijn past perfect boven je wondermooie poezenhoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn Macske is ook steeds trager, al moet ik nog geen tuin gaan omspitten…ni plezant. Het ligt aan de foto's volgens mij maar ik kan zo moeilijk deleten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O gatsie, computers zijn geweldig maar als ze het niet (of nauwelijks) doen!
  Dis van ons is er vlak voor de vakantie helemaal mee opgehouden. Dus nu hebben we een nieuwe, wel heerlijk hoor! ;-)))
  En wat deed je tuin het goed, heerlijke gezonde dingen heb je geoogst.
  En dat blauwe busje, kun je die niet naar mij sturen?;-))) Zo leuk. Een wens van mij wat hoogstwaarschijnlijk altijd een wens zal blijven.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja die computers kunnen je grijze haren bezorgen ,we zijn er zo aan gewend.
  Was rustig bij jouw leuke dingen weer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vermits ik lesgeef in een hogeschool met gebruik van laptop in elke les (elektronische borden enz....) krijgen we van de school een laptop in bruikleen. Die wordt om de 3 à 4 jaar vervangen. Ik voel me licht in de zak gezet met mijn laatste laptop die me werd aangeprezen als ultra licht en makkelijk vervoerbaar van klas naar klas, maar nu blijkt dat hij veel minder geheugen heeft dan mijn vorige laptops en omdat ik net als jij behoorlijk veel (licht uitgedrukt) foto's maak, deelt mijn C-schijf me regelmatig mee dat ze op het punt staat van vol te zitten. Op dat ogenblik werkt er haast niets meer: ik kan geen mail bijlages meer openen en het internet niet meer gebruiken.
  Telkens als ik hierover klaag bij de laptopdienst op school, zeggen ze me dat ik minder foto's op mijn computer moet bewaren en ze best op een harde schijf overzet. Dat doe ik dan, en als ik daarna foto's nodig heb, vind ik de harde schijf niet meer, of weet ik niet meer op welke harde schijf of USB-stick ze staan, het is een ramp.
  Ik heb de C-schijf al minnige keren vervloekt. In mijn ogen is ze een levend wezen dat regelmatig de kop opsteekt en met een geniepige lach bovenaan in het hoekje van mijn pc komt zeggen: "hahah, ik ben weer vol, 't is maar dat je het weet!"
  Je tuin is heerlijk.
  Je foto's van de Limburg ook.
  Allemaal heel herkenbaar.

  De laatste foto intrigeert me omdat ik het allemaal niet kan thuiswijzen. Het mooiste vind ik de middelste foto van de laatste rij. Wat wordt het?

  En he, een blogpost van jou zonder katten, dat is vreemd!!!

  Hopelijk heb je vandaag een goede start gehad! Tot later.

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja computers, maar wat een oogst in je moestuin! :-) Succes met de nieuwe start.

  BeantwoordenVerwijderen