Pagina's

zaterdag 11 juli 2015

Betty Bowler boom

Misschien zorgt de foto met ons appelboompje voor enige verwarring, maar 'boom' moet je op z'n Engels uitspreken, zoals in 'babyboom'.


Het boomde Betty Bowler tassen deze week.  Waar ze overal opdoken, ontdek je wel als je straks de linkjes volgt.

Een sport-of weekendtas stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Om allerlei redenen was het er nog steeds niet van gekomen.  Tot er bij de picknickbijeenkomst op de Zandberg plots sprake was van een workshop.  Claire zou ons bijstaan met raad en daad en Kris zorgde voor de locatie bij haar thuis. Hoe geweldig was dat !!

Vorige dinsdag was het zover.
De meesten kozen de Betty Bowler Tas van Swoon en we hadden al een heuse voorbereiding van patroondelen knippen en versteviging plakken achter de rug.  Het echte werk kon beginnen aan Krisjes grote tuintafel.   Zouden we de tas afkrijgen vandaag ?

Anneleen in opperste concentratie !

Kijk maar eens naar het vogeltje !

Kris is tot de tanden gewapend en helemaal niet van de wijs te brengen.

Kortom iedereen is uiterst geconcentreerd. Claire houdt een oogje in het zeil en helpt waar nodig.


Dit wordt een onvervalste Dachshundie tas !  Ons Brigitte in actie.  Ze ging er als een trein vandoor. De machine ratelde dat het een lieve lust was. Niemand kon nog volgen.

Danielle koos een ander patroon en zou nog wat meer werken hebben. Ik ben heel benieuwd naar haar tas.

Ik werd intussen beste vriendjes met Loeba !  Ook Brune zorgde voor spektakel. Jammer genoeg heb ik haar niet op de foto.  't Zijn allebei schatten !  Zie die blik en dat koppeke scheef, daar kunt ge toch niet aan weerstaan he !

's Middags trakteerde onze supersympathieke gastvrouw op al dit lekkers ! Heerlijk !

Den drank ging niet altijd in de vrouw. Oeps !

Hop nu, weer aan de slag ! De innerlijke mens is weer gesterkt.
Onze goedlachse Anneleen kan multitasken.  Ze is dan ook de jongste van de bende.

Een tussendoor-resultaatje : Brigitte vertrok wat vroeger, dus legden we onze maaksels al even bij elkaar.

Na nog wat zweten en zwoegen, met onze immer rustige en moed insprekende juf aan onze zijde, brachten we de buitentas tot een goed einde.

Allez, 't is te zeggen : misschien niet van de eerste keer bij mij.  Ik moest nog eens averechts doen en probeerde er een speciale draai aan te geven.  Misschien kon het wel een rugzak worden ?


Ik daalde behoorlijk in Loeba's achting !

Ik wist het he, dat ik één ding zeker niet mocht vergeten die dag : mijn tornmesje.  Het was me weer eens gelukt om in het grote blunderboek te verschijnen.

Maar het kwam goed.  Het tornen ging verbazend snel vooruit, het spelden iets minder, maar juf Claire nam het even over.  Dan nog eens diep inademen, rondstikken en voilà.  Euvel verholpen.
Je ziet er niets, maar dan ook niets meer van ! Hoe je het ook draait of keert, Kriske, de draagriem zit per-fect ;-)

Tijd om de buitentassen te showen.  De binnentas was nog een klusje om thuis te klaren.  Het was inmiddels 21u.

Intussen is de tas volledig afgewerkt en ben ik heel tevreden met het resultaat.Als je goed kijkt naar de eerdere foto's, zie je dat ik nog wat veranderde aan het middenstuk van de tas.  Ik vond de middenstreep iets te dominant, waardoor de huisjesstof te veel veel verdrongen werd.  Het vroeg een beetje precisiewerk om er toch nog een band met huisjes tussen te krijgen, maar ik ben achteraf gezien blij dat ik die verandering heb aangebracht.  Ik vind ze nu veel mooier.

Nog 2 grote, handige binnenzakken.

Zoek nieuwsgierige Panter.

Dit was de eerste maar vast niet de laatste Betty Bowler tas.  Ik ben al volop stofjes aan 't combineren om een ietsjes groter exemplaar te maken met waarschijnlijk een horizontale ipv verticale rits en zonder 'middenstreep'.  Ik zie nog wel.

Kriske, nog eens dikke merci voor de gezellige locatie en het lekkere eten en Claire voor alle lieve hulp die je ons geboden hebt die dag en je engelengeduld.  't Was superfijn !
Dit boekje kregen we nog als aandenken van de juf, met een pluim voor onze ijver !  Dank je wel, ik ben helemaal in de wolken !


Betty mocht al mee op stap vandaag, naar de markt …

om bowlingballen !

29 opmerkingen:

 1. Haha zotte doos met uw bowlingballen! Maar hoe je nu die streep nog zo netjes hebt kunnen veranderen zonder de hele boel los te tornen is me een raadsel.. in ieder geval vind ik hem nu nog mooier! Goed gezien om dat aan te passen! Enne met plezier gedaan hoor dat gastvrouw zijn... het was weer veuls te plezant!
  En je hebt ons Bruneke wel op de foto... 't is zij die zegt...tssss wat heeft ze nu weer uitgespookt! De Loeba zou dat nOOOOOIiiiit durven zeggen! ;-)
  Geniet maar van je prachtcreatie! Fijne vakantie nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef, dan was het toch de Loeba niet !
   Ook voor jou een fijne vakantie ! Geniet ervan !

   Verwijderen
 2. Prachtige reportage.
  Het zegt het allemaal.

  De foto met panter is gaaf, ze is werkelijk helemaal gecamoufleerd.
  Bowling ballen, haahaa! Je ziet er op de marktfoto's insgelukkig uit, dat moet ook na die noeste arbeid , he?

  Dat van die streep vind ik geweldig, dat je nog het geduld hebt om dat helemaal te veranderen als de tas eigenlijk al klaar is,
  maar het is inderdaad wel veel beter zo:
  de misteria lane huisjes komen op deze manier veel beter tot hun recht.

  Schitterende foto's aan de die boom, en inderdaad ik heb het al twee keer op zijn Engels gelezen, ook al weet ik dat het een Vlaamse boom is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, noeste arbeid, dat mag je wel zeggen ! En die streep viel eigenlijk nog behoorlijk mee om te veranderen.

   Verwijderen
 3. Heel mooi!
  Ik naaide ook al enkele Swoon tassen en die zijn meestal niet simpel. Gelukkig nooit gedoe met keergaten want dat zou een ramp zijn met al die versteviging :p
  Heel mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag zonet je tassencollectie op je blog. Indrukwekkend ! Inderdaad best dat er geen keergaten aan te pas komen met al die versteviging ;-)

   Verwijderen
  2. Zonder versteviging is dat toch ook niet alles die keergaten Mandarientje? ;-)

   Verwijderen
 4. Heel mooi!
  Ik naaide ook al enkele Swoon tassen en die zijn meestal niet simpel. Gelukkig nooit gedoe met keergaten want dat zou een ramp zijn met al die versteviging :p
  Heel mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi!
  Ik naaide ook al enkele Swoon tassen en die zijn meestal niet simpel. Gelukkig nooit gedoe met keergaten want dat zou een ramp zijn met al die versteviging :p
  Heel mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie allusie het "hoe je het ook draait of keert"! ;-) Het moeten niet altijd jouw blunders zijn, waarop gefocust wordt, hé. Ook al sloeg die van jou wel alles...
  De huisjesstreep ziet er gestikt uit. Je hebt dus weer één en ander moeten lostornen. Dat je dat zag zitten... Het resultaat is wel perfect! En die pareltjes aan de rits maken het ook helemaal af. Mooi, zo mooi!
  De foto's, jouw vertellen, de marktbowlingballen... heel tof om te lezen en te herbeleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat vind ik nou leuk : de huisjesstreep ziet er gestikt uit. Ja, dat is ie ook en ik weet wat je bedoelt met dat lostornen. Maar ik heb gene centimeter moeten lostornen hoor. De rechterkant van de streep waar de rits dus zit is op voorhand gestikt (en dus niet door de 3 lagen) en daarna met een onzichtbaar steekje met de hand aangenaaid. De linkerkant kon dan wel weer door de drie lagen en de achterkant ook. Goed he ! :-)))

   Verwijderen
  2. En dan zit uw binnentas ineens ook nog eens goed vast... maar 't zal niet makkelijk stikken geweest zijn met zo'n heel kabas onder uw machien...?

   Verwijderen
  3. Neenee, ik heb dat wel gedaan vooraleer ik de binnentas erin stak he sjoeke ! Door de hele tas, dat had inderdaad een heel gedoe geweest. Nu was het gelukkig alleen maar de buitentas en daar zit gelukkig ook genen Decovil aan.
   Ik heb intussen wel gemerkt dat ik hier en daar best nog een paar steekjes in de zijkanten ga zetten om die binnenkant er echt goed vast in te zetten.

   Verwijderen
 7. Ah zo plezant om al uw foto's te zien !! Ik voel een steekske jaloezie dat ik van 't slag ben dat te lomp is om aan een stikmarathon mee te doen dedju...
  Zeg, die stikmasjienen, groeien die bij Kriske aan de bomen ? Of had iedereen met zijn eigen exemplaar gesleurd ? En zo ja, is dat dan nie te zwaar om mee te zeulen op de fiets ? (ha, ik kan het niet laten..) Ach nee, ge waart met de auto daar (dat was ook weer een heel amusant verhaal.... als het waar is natuurlijk ;-))
  En hield de aardbeveiliger het uit bij Kriske in huis ? Zoveel masjienen tegelijk aan het bollen, doet dat gene plon springen ?
  Uw tas is schoon geworden - ik geef u overschot van gelijk dat ge die band er nadien nog hebt opgenaaid, de huisjes komen inderdaad beter uit !
  En omdat ik zelf gene pedal kan naaien met een naaimasjien, durf ik hier nu niet te lachen met het bijna-rugzak-foutje wat ge gemaakt hebt ;-). Was anders een ideale opportuniteit om wraak te nemen voor het 80 kilometer-verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook jou tas is prachtig geworden! Ik vind het zo leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai eraan geeft.
  En juf Claire is een lieverdje en Kris ook. Wat een warm welkom. Jullie hebben denk ik een prachtige dag gehad met een superherinnering. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een supere tas ook die van jouw ,vind ze stuk voor stuk geweldig ........wil er eigelijk ook wel eentje ,
  Maar ziet er allemaal weer erg gezellig uit .

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is je tas mooi. Groot gelijk dat je dat stofje er nog hebt tussen gefroefeld. Hier nog wel wat werk aan de tas, alleen gene tijd.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi zeg, helemaal een tas die bij jou past!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een echt prachtige tas heb je daar gemaakt!!! Allemaal daar. Maar vooral de gezelligheid die het daar uitstraalde zal mij bijblijven nadat ik jullie een bezoekje bracht. Blij om even bij jullie te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dankzij die marktbowlingballen heb ik nu pas in de gaten hoe GROOT die tas is! Super praktisch!
  Goed dat je het geel blauwe hebt aangepast. Alhoewel... Er is een warenhuis dat jou dan misschien had benaderd? Hihihihi! Het huisjesstof vind ik erg leuk en er zijn meer dingen waar ik super veel bewondering voor heb, maar ik zou niet weten hoe ik dat omschrijf :-)))) Er verbergt zich hier ergens een naaimachine in huis, maar ik heb er nog nooit achter gezeten :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Uw tas is schoon! Ik vond de gele streep ook iets te opvallend naast die mooie huisjesstof, ik kan de extra streep in het midden dus alleen maar toejuichen! Knap
  -Lol... en opgepast met dat vergroten, dat deed ik ook en het viel -ahum- nogal groot uit ;)-

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke reportage! Ik zag het al op verschillende blogs voorbij komen. Gisteren een 'member' of Mystery Lane ontmoet: Ingrid van de ezeltjes, zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. een ietiepieteke jaloers kijk ik naar uw mooie tas maar ik zit hier toch wel te gieren met uw hengsel, ik ben dus niet alleen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een superdag hebben jullie gehad! Mooie tas! En ook ik vind hem net dàt ietsje mooier met het rijtje huisjes in het midden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zag er super gezellig uit! En zo buiten kunnen zitten... Zalig!
  Hele mooie tas trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De huisjesstreep maakt het toch helemaal af, dat is je extra werk zeker waard geweest.
  Het verkeerd aanstikken was geen blunder, wijt het aan het tijdstip.
  Te lang en te geconcentreerd werken heeft gevolgen, we kunnen dat niet ontkennen. ;-)
  Je bowlingballen zijn dus goed vervoerd in de Betty Bowler, ik ben alvast heel benieuwd naar je volgende versie!

  BeantwoordenVerwijderen