Pagina's

zondag 19 april 2015

Regenbooggranny's

Naast de quilt en de hartjesslinger had ik nog een 3de paasvakantieproject op mijn lijstje staan : mijn grannykussen afwerken.  En kijk, ook dat lukte !  Me happy !


Haken is niet altijd evident en dus laat ik grote projecten meestal aan mij voorbijgaan. De pols en de schouder durven wel eens te protesteren :-(  Jammer want ik vind het heel leuk maar ik kan nooit echt lang aan één stuk doorwerken.
Ach ja, traag gaat ook en je ziet, uiteindelijk kom ik er wel.

Een van mijn grote voorbeelden, Brigitte, haakt wondermooie kussens, tassen en plaids in fantastische kleuren.  Kijk, ze bedacht weer een nieuwe granny, waarbij ze geïnspireerd werd door de weelderig groeiende margrieten in het zonnige Rhodosiaanse landschap.

Haar eerdere granny's  resulteerden in een geweldige bloemenquilt.  Het zijn dus deze granny's die ik haakte voor mijn regenboogkussen.

Ik haakte al eens op de trein of tijdens examentoezichten.  En zolang ik er nog niet veel had konden ze al gerust decoratief wezen in paastakken- en kransen.


Bij uitbreiding creëerden we een ander plaatje. We zijn er bijna !


Daarna naaiden we alles aan elkaar.


Zo kon het met Pasen dienst doen als picknickdekentje voor Free en Flora.  Panter keek afgunstig toe !


Vorige week haakte ik tenslotte nog de rand terwijl de oudste zoon even in een ziekhuisbedje moest ontwaken toen z'n wijsheidstanden eruit werden gehaald.


Free en Flora kunnen er weer knus tegenaan zitten.


Of wij natuurlijk, in de tuin.


Update : zo ziet het kussen er aan de achterkant uit :


En over tuin gesproken : wat heerlijk !  Alles is aangeplant.  Er komen al bloesems aan de appelboompjes, de rabarber heeft terug een plekje gekregen en we zijn zo benieuwd of de nieuwe bessenstruikjes dit jaar al vruchten gaan dragen.


Binnenkort doen we nog verder in de moestuin zodat we ook wat groentjes hebben deze zomer.
Spannend !

Nog een fijne week !


11 opmerkingen:

 1. mooi!!
  Hoe bevestig jij je haakwerk aan je stof eigenlijk? Kussensloop maken en er dan met de hand op naaien? Of nog wat anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak ze net zoals mijn andere kussens : de achterkant is stof en bestaat uit 2 delen zodat je er een binnenkussen kan instoppen. Ik naai ze aan elkaar met de naaimachine.

   Verwijderen
 2. O, zo mooi weer! Ik hou van de felle kleurtjes.
  Gelukkig ben ik gespaard van pijn bij het haken. Heb gespreid over het weekend wel 10u met mijn deken in de zon gezeten. Het deken lekker gevorderd en ik een bruine snoet. Lang leve de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk vrolijk! Ik ben ook wel benieuwd naar hoe je het haakwerk aan de stof bevestigt? Ik wil graag iets gelijkaardige doen met breiwerk maar ben er nog niet helemaal aan uit hoe ik dat aan elkaar ga zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig helemaal in "MandARienkleurtjes"! Hoe deed je de achterkant... vraag ik me altijd af... ben nog aan het nadenken voor mijn driehoekjeskussen...een stoffen of een gehaakte achterkant??? Ik denk stof
  ...dat gaat vele sneller! Toch? Zeg je schouder en je pols???? Jij speelt toch tafeltennis? Geen last van dan?
  Ik moet lachen om dat haken tijdens de examentoezichten... de echtgenoot hier vindt dat echt niet kunnen... mannen hé! Die beseffen niet dat wij blind kunnen haken! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de achterkant maak ik in stof, gaat inderdaad sneller ;-) Bij tafeltennissen valt het nogal mee omdat ik meestal maar één keer per week speel. Ik heb meer last van de 'fijne motoriek' en het lang in dezelfde houding zitten (bv aan de computer of bij lang na elkaar verbeteren)

   Verwijderen
 5. Het is schoon, uw dachshund-granny kussen !! Wel handig als ge er een achterkantje van stof kunt tegen zetten, ik zou ook achterkant moeten haken en da is dus dubbel zoveel werk :-(...
  Flora lijkt echt in haar nopjes met de kleurkes van het kussen ! Panter iets minder hihi... Die foto is fantastisch, Free en Flora op het sloopje-in-wording, en ge ziét gewoon de afgunst in Panter (of is het afkeer ? Kan ook... Misschien heeft Panter het niet op veelkleurige wezens ;-))
  Zo last van uw schouder en pols ? Hm, da's nie goed hé meisje... Al eens fotookes laten trekken ? En dan bedoel ik die van de dokter hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag An,

  Da's wel een groot compliment, zeg: groot voorbeeld. En dan te zeggen dat jij ook mijn voorbeeld bent op vlak van naai-afwerking, denk ik dikwijls: het moet zoals An dat doet, zo fantastischer ritskes erin en dan pareltjes eraan.
  Dan zijn wij eigenlijk elkaars voorbeeld. Dat treft.

  Jouw bloemengranny's zijn prachtig. De kleuren gaan perfect bij jouw kleuren. En het groene randje maakt het absoluut helemaal af. Heel vreemd om mijn lapjes 'vreemd' te zien gaan. Hoe durven ze!

  Alllemaal mooie foto's ook, die tuin komt absoluut in orde. Kan je geloven dat ik zonet heel lang naar de bloesemfoto heb zitten staren om te ontdekken wat voor bloemensoort het is. Omdat je de tak er niet hebt bijgetrokken dacht ik dat het een soort van ranonkels (maar een mij onbekend soort) was. Zo zie je maar: perceptie is alles.

  Klein vraagje: bij Ingrid lees ik dat je ook nog een dachshund-granny-quilt bezig zou zijn, maar ik neem aan dat het om deze mini-plaid gaat. Of is er toch nog een andere op komst?

  P.S. Alweer superfoto's van je katten op IG vandaag, heb er luidop om gelachen.
  Vooral die van het vergadercomité is mega! Ik kan me voorstellen dat die binnenkort weer in een blogpost van jou opduikt met tekstballonnen erbij. Hij leent zich ideaal daartoe.

  Zo, en nu mijn dochter van het station halen, ze had een etentje vandaag op haar werk en komt met de laatste trein naar huis, seffens mis ik haar nog ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een feest voor het oog zoveel mooie kleuren!!

  BeantwoordenVerwijderen