Pagina's

zaterdag 7 februari 2015

Kussengekte

Of nee, toch niet.  Ik hou een en ander nog behoorlijk binnen de perken.  Dacht ik.
Bij twee andere dames daarentegen kan je gerust van een kussenverslaving spreken.  Op Instagram daagde Inge Brigitte - en iedereen die wou meedoen - uit om de hoogste stapel kussens te maken.  Je weet maar nooit of er bij de rest van instagram- en blogminnend Vlaanderen én Nederland nog een grotere kussen-o-holic te bespeuren valt.
Ik niet, zei ik al.  Ik wist bij voorbaat dat ik tegen deze twee superdames niet zou op kunnen.  Hoewel.

Zij stapelden en stapelden en bleven zich een ongeluk stapelen tot ze onder het hele zootje bedolven werden en hun katten hen zelfs niet meer terugvonden!  Ik beeldde me de wanhopige blikken in van Lou en Pepper - 'waar is mijn bazinnetje nou ?'
Het zou mij niet overkomen.  Dat kon ik Panter en Pruts niet aandoen.  (Mandarien is wat onverschilliger in die zaken.)

Nu, al hun kussens op een hoop, het is indrukwekkend !  En ze zijn stuk voor stuk pareltjes !
Ook daar kan ik niet tegenop.

Maar ik ben niet vies van een uitdaging.  Ik ging een stapel maken, zeker weten !  Geen hoop !

En ik verbond er nog een tweede uitdaging aan voor mezelf : de koe bij de horens vatten en dat handjevol 'onaffe' kussens eerst afwerken !  Pas dan mocht ik naar hartenlust stapelen !

Ik toon het u even.  Voor de stapel laat ik u nog even op uw honger.

Kort nadat ik deze lentekussens maakte volgden twee nieuwe exemplaren die intussen al wat afgeleefd en platgezeten zijn.  Dat scheelt vast enkele centimeters straks. :-(


Ook maakte ik nog 2 bijpassende ronde kussens.  En daar wrong het schoentje.  Die geraakten maar niet af. De groen-gele moest gewoon nog gevuld en dichtgenaaid worden.  Bij de rood-blauwe ontbrak enkel nog de knop in het midden.  Aan de slag dan maar !


Bij deze kan dit karweitje dus afgevinkt worden.

Over naar mijn tweede projectje.  Ik erfde van mijn schoonmama een 3-tal borduurwerkjes.  Ik heb ze intussen al meer dan 2 jaar maar door uitstellitis en de eeuwige twijfel over welke stof ik voor de achterkant zou gebruiken, kwam er van kussenverwerking nog niets in huis.
Ik had nog een trigger nodig, en die had ik nu.


En kijk, ook hier kan ik fier een vinkje zetten.  Done !

Tot slot projectje 3.
Lang lang geleden, maakte ik een soort quiltje met wat nieuwe lapjes, stukjes van T-shirts, polo's, bloesjes en slaapkleedjes uit mijn tienertijd.  Ik borduurde de randen met wat siersteken, appliqueerde een zon, wat bloemetjes en jawel een kat (Mandarien avant-la-lettre) en in elk vakje quiltte ik een hartje.  De afwerking met rode en blauwe rand was echter afschuwelijk en vreselijk scheef.  Het geheel zag er wat uit als een quissen : iets tussen een quilt en een kussen.  De vulling stelde trouwens niet veel voor.  Ik heb het geval ontdaan van de rand en er een gewoon kussen van gemaakt. Goed opgevuld.  Het levert een mooie 12,5 cm op voor de stapel. :-)We plaatsen een 3de vinkje.
Applaus.

Ziezo, het stapelen kan beginnen.
Brigitte en Ingrid, voel de hete adem maar al in uw nek.  De rolmeter werd uit de werkbak gevist, het trapladdertje uit de garage gehaald, de gerechtsdeurwaarders opgetrommeld.Ik sloop nog even rond in het huis en stond versteld van het kussenarsenaal.

2 Ikea-kussentjes, een kussentje-met-paardjes uit de babytijd van de jongens en twee kussens met vogeltjes van een kringloopgordijn.


Nog eentje, gemaakt in mijn jonge jaren : een dekentje dat je zo omvormt tot een quiltkussen. Spectaculair !


Een nostalgisch kussentje dat Peters bobonne ooit borduurde met zijn naam. Enkele jaren geleden repareerde ik het want de achterkant lag flodderdeflodder helemaal uit elkaar. Ik zorgde toen ook voor een bijpassend uilenkussentje.


Enkele tuinkussentjes moest ik nog ontfutselen van Pruts, die gisteren al aangaf ze niet te zullen lossen.


Intussen verwittigde de veldwachter de hoofdmaarschalk.


Laten we er dan maar direct aan beginnen.  Ik hou u niet langer in spanning.

Nog wat hoger.  En daar is de inspectie !

Zoek het Dachshundkussen !

 Ook zij dagen elkaar uit.

 Het is nog niet gedaan !

Panter spelde hen op voorhand de les.

Ze doen dat verbazend goed.We kloppen af op 252 cm …

en bouwen ernaast nog wat verder.  313 cm !
Jihaa, feestje bouwen.


Bedankt, Inge en Brigitte voor de uitdaging en de aanmoediging!  Ik heb ervan genoten en bovenal, ik heb weer enkele afgewerkte kussens erbij !

31 opmerkingen:

 1. Al goed dat ik zit. Of ik had beter gelegen, want dan moest ik tenminste geen moeite moeten doen om niet van mijne stoel te vallen!!!!
  Ten eerste : Die zin van dan jij niet tegen ons op kunt, die zou ik als ik u was ONMIDDELLIJK verwijderen uit uw blog. Of de gerechtsdeurwaarder staat alsnog voor uw deur om het bewijs van uw nederigheid op te eisen.
  Ten tweede : hierbij krijgt ge van mij de titel "sewingmiraclequeen" want wat jij daar hebt gemaakt, is te gek voor woorden.
  Ten derde, ik vind ze allemaal mooi maar heb een voorkeur voor je quiltkussen met het katje. Ik vind dat zelfs een aandoenlijk kussen, met geschiedenis! En die uilenkussens, en de geborduurde en...
  Ten vierde : Zalige foto's met de katten erbij. Hoe heb je dat geflikt?
  Ten vijfde : Vind ik het een heerlijke blogpost, ik heb hem ondertussen al 3 keer gelezen. Zeker het punt waarop je denkt, nu is het gedaan... En hopla komen er nog bij.
  Ten zesde ben ik blij dat we u met onze posts u een zetje hebben kunnen geven om er nog verder af te werken.
  Ten zevende ben ik er zeker van dat als ik de mijne stapel ik niet aan zo een hoogte kom.
  Voilà. Ik heb gezegd... Tot blogs en tot IG's miss sewingmiraclequeen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Inge, ik ga hier echt wel van blozen hoor ! Jullie gaven een heel mooie voorzet en ik heb er vooral veel deugd aan beleefd om in te spelen op jullie overigens heerlijke posts !

   Verwijderen
 2. hahahahaha!!!! Ik denk dat je misschien Brigitte wel geklopt hebt !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anneke, anneke,

  je blijft me verbazen!
  Ik vond het al vreemd dat je respons op de uitdaging zo lang uitbleef
  maar ik werkelijkheid zat jij nog extra kussen bij te naaien!
  (stiekemerd!)
  Net zoals Inge vind ik jou de enige echte winnaar van deze uitdaging. Jij bent de enige die de kussens tot aan het plafond stapelt! Proficiat.

  Wel een tikkeltje oneerlijk want hier thuis hebben we zo gene hoge box waartegen alle kussens kunnen worden gestapeld (met dank aan Peter waarschijnlijk). Ik was aan een stapel begonnen, maar die viel de hele tijd om;

  Ik ben werkelijk heel erg geïmpressioneerd door de foto met vogelperspectief, door de diertjes die allemaal hun adem inhouden en door de manier waarop de katten de boel komen inspecteren.

  Dit verhaal kan perfect in een boek worden opgenomen. Het zou een regelrechte hit worden!

  A propos, de allereerste kussens zijn mooi, zeg! (en de rest ook). Jij bent een verbluffende kussenmaakster en bij jou is de #stapelkussens perfect van toepassing!

  B R A V O !!!!!!
  Respect en daverend applaus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Brigitte. Ook jij doet mij hier blozen, ik krijg zowaar een dachshundkleurtje op mijn wangen. Qua aantal heb jij er nog altijd de meeste hoor, maar ja, ik wou gewoon het woordje 'stapel' een beetje letterlijk nemen he. De box heb ik zelf tot daar geschoven. Peter was gaan werken en keek een beetje raar op toen hij thuiskwam. Voorzichtig probeerde hij er eentje van tussen te nemen voor een ruggensteuntje tijdens het TV-kijken en pats, daar stortte mijn toren als een kaartenhuisje in elkaar. Snif snif ! Maar hij vond het wel tof en zegt nu dat ik hem opnieuw moet maken (maar dan zonder de zetelkussens ;-) )

   Verwijderen
 4. Net als Inge heb ik je bericht drie keer bekeken en volop genoten van je kussen-stapel-avontuur.
  Te gek!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, hoeveel kussen bij elkaar!!! Ik kom hier enkel aan de hoofdkussens van onze bedden. En die heb jij er bij jou precies nog niet bij gedaan. hihi. Neen, hier moeten nog veel verbouwingen, en dan kan ik beginnen inrichten en kussens maken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel succes met de verbouwingen ! Da's effe een lastige periode, maar daarna is het wel plezant ! Wij zijn daar gelukkig al door (buiten nog wat afwerking). Vandaar al die kussens dus ;-)

   Verwijderen
 6. Waaaaauuuuuuw wat een kussens en wat een mooie ,nou je kan meteen een boekje uitgeven want vertellen kan je ook heeeeeeel goed met die foto s en die poezen echt fantastisch,lieve gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi niet te doen !!!!
  Ik heb mij wijselijk onthouden van de uitdaging (alhoewel het jeukte...), maar gij hebt het begot toch maar gedaan !! En dan nog gestapeld tot op het plafond, op de ladder gekropen voor foto's (à propos, hebt ge geen rare blikken gekregen van uw huisgenoten toen ge met die constructie bezig waart ? En dan bedoel ik niet de poezen hé !)...
  Wat uw poezen betreft, daar sta ik nog het meest verstomd van. Hoedoededa toch altijd, hoé kunt ge die zo goed dirigeren zodat ze áltijd juist poseren op uw foto's ?!? Daar waar ze op ladder/op box zitten - kom, geef toe, gij hebt een paar opgezette poezen thuis "in reserve" die mogen dienen voor fotoshoots !!

  Dit gezegd zijnde, mijn felicitaties en een applauske ! Chapeau !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Ingrid ! Inderdaad een beetje rare blikken van de zonen, maar ze zijn het intussen wel gewend dat hun moeder weleens gek doet ! Trouwens de oudste zoon is het laddertje nog voor mij gaan halen en lag vanuit de zetel instructies te geven hoe ik moest stapelen en vooral hoe niet ;-) En te lachen wanneer de stapel omviel. Er waren best wel wat 'bloopers' hoor !
   Die poezen zijn natuurtalenten jong en vooral wreed nieuwsgierig ! Geen enkele verandering ontsnapt aan hun arendsblik. Eigenlijk neem ik gewoon tamelijk veel foto's en dan zie ik wel wat ik ermee aanvang. Dat verhaaltje en hun commentaartjes komen meestal na de foto's.

   Verwijderen
 8. PROFICIAT, we hebben een winnaar !!!! :-)
  Prachtige exemplaren An, en superfoto's !
  Zou ik of zou ik niet onze kussens verzamelen en meten.....
  Aanvankelijk dacht ik dat we er niet zoveel hebben, maar als ik zo overal rondkijk in huis duiken er toch wel wat op....'k zal wel zien, er staat geen tijdslimiet op gelukkig, 'k heb eerst nog wat andere klusjes te doen....
  Liefs en dikke kussen(s) voor jou en de katten !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA, Carlaatje, zeker doen ! Ik ben er zeker van dat jij ook heel wat schatten zal kunnen stapelen !

   Verwijderen
 9. He stapelgekke!

  Heb je verhaal ondertussen nog eens bekeken,
  ik ontdek voortdurend nieuwigheden...

  't is maar om te zeggen dat ik je een voorstel heb gedaan op mijn blog vandaag
  (de voorwaarde kussengekte is al vervuld, nu nog kijken of de tweede voorwaarde ook op jou van toepassing is)

  prettige zondag,
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik dacht eerst al dat je om ter hoogst mandjes wou gaan stapelen ;-) ! Lekker voorstel !

   Verwijderen
 10. Je het je beste gedaan zeg!Zoveel kussens hebben wij niet in huis,toffe stuks tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, wat een leuke blogpost!
  En mooie kussens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waauw, wat een stapel prachtige kussens! Ik dacht in het begin nog: ik zal ook eens een stapel maken van de vele kussens hier in huis (we zijn blijkbaar met velen met een kussenverslaving), maar hier kan ik zeker niet tegen op!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Via Brigitte was mijn nieuwsgierigheid voor jouw verhaal gewekt.....erg leuk!!! Ik heb hardop zitten lachen hier achter mijn pc. Dank je wel!!!
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een kussens, dat is wel echt een stapel!
  Vooral de eerste twee vind ik fantastisch mooi met die print.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een kussens, dat is wel echt een stapel!
  Vooral de eerste twee vind ik fantastisch mooi met die print.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zo'n uitdaging al niet teweeg kan brengen! Wauwie!
  Geweldig!
  En een geweldige rol (weer) voor jouw katten, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Whoehoeeee gij zijt nog zotter dan Brigitte!!!! Die beestenkussens zijn wel de tofsten! Of nee die pompoen die is het allergeweldigst! Wat mij betreft denk ik dat je zelfs Brigitte verslagen hebt! En tot nu toe was zij de kussenqueen!
  Als we nu alleen die tellen waarvan de keergaten al toegenaaid zijn.... win je dan nog? fopje! :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amai An! Wat een berg?! Ik vrees dat we hier kunnen spreken over een ware kussenindoctrinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I don't even need to translate this post - I'm just scrolling through it admiring all of your amazing projects and fabrics, and most especially, your delicious kitties :D The stack of pillows is making me laugh - especially with all the stuffies on top, and the kitties checking it out, lol. The blue kitty with the orange face looks like she wants to play with YOUR kitties :D

  BeantwoordenVerwijderen