Pagina's

maandag 2 oktober 2017

ButterflySoms is er niet veel nodig om je nog eens te smijten in een nieuw project én om het dan ook nog eens binnen een redelijke termijn af te werken. Vooral met dat laatste - sommigen kennen mij al een beetje - wil het wel eens fout gaan.  Enig uitstelgedrag is mij soms niet vreemd.  Maar er wordt aan gewerkt ;-)
Deze keer moest het gewoon goed aflopen.  Terwijl ik ijverig één van mijn 4 (of waren het er 5) lopende projecten aan 't quilten was, plofte er een geboortekaartje in de brievenbus.  Leuk ! Kleine Norah kwam het leven van een lieve collega binnengefladderd.  U raadt het al : het vlinderthema trok mijn aandacht en liet mij niet meer los.


Ik schuimde Pinterest even af en zocht wat ik vond : een leuke 'butterflyblock' bij deze dame.


Na een proefversie, kon ik aan de slag. De babyborrel was gisteren, dus had ik een klein maandje om mijn quilt af te werken.  Een strak plan werd opgesteld om, tussen de andere drukke activiteiten door, achter de naaimachine te kruipen.

Het geluk was al aan mijn zijde wat de stofjes betreft.  Toevallig had ik begin deze zomer enkele leuke Tildastofjes gekocht in rozerode, zachtgroene en vrolijke aquatinten.  Ik combineerde ze met nog enkele andere stofjes uit mijn voorraad.

De achterkant voorzag ik van een pittig rood bloemenstofje van Liberty.  Het licht- en donkerroze thema van de kleine blokken aan de voorkant liet ik tussen het bloementapijt terugkomen.


Vorig week zette ik de eindsprint in met het aannaaien van de bies, een klus waar ik niet graag last minute aan begin.  Ik kon mijn tijd nemen om alles mooi met de hand vast te zetten en behaalde zelfs hier nog een absoluut record.  Ik klokte af op drie dagen (voor de bies welteverstaan).  Tadaa !


Schattige Norah zal zalig kunnen wegdromen of heerlijk stoeien tussen de vlindertjes.


Aangezien ik nog wat restjes over had, kon een vlaggenlijn met haar naam ook niet ontbreken, toch ?Veel plezier, kleine Norah ! Fladder er maar vrolijk op los !

13 opmerkingen:

 1. So nice to see you posting, An! Your butterfly quilt is beautiful - and how adorable that you made a bunting to match the announcement card! Miss Norah is a lucky little girl - I'm sure your colleague was (or will be, if she hasn't received it yet) very happy with your sweet gift :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Sandra ! And yes, she is very happy with the quilt :-)

   Verwijderen
 2. Wauw, dat zou ik ook graag kunnen ... binnenkort wil ik dat onder de knie krijgen, maar hoe begin ik daar aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooooh wat een schoontje ! 't is dat ik hier nog teveel wip's en ufo's heb liggen ... ik zou er zo aan willen beginnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh my, wat een verwennerij! Erg mooi - en oneindig lief, dat ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat een fantastisch cadeau zeg. Wat zullen de kleine en haar mama blij zijn. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat prachtig en super kreatief ,geweldig kado zeg,denk dat iedereen blij is

  BeantwoordenVerwijderen
 7. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر

  BeantwoordenVerwijderen