Pagina's

zondag 10 januari 2016

Pochekesparade

In juli maakte ik een 'snoetjes'pocheke (naar het voorbeeld van het 'lolapocheke') voor ons buurmeisje.  Ze was het bazinneke van Snoetje die op dat moment al een gezegende leeftijd had bereikt.  Het ging niet zo best met het lieve beestje, maar ze spartelde er toch telkens weer door.


In haar jonge jaren maakte ze vaak een ommetje in onze tuin.  Daarbij leek ze zich altijd een beetje te haasten, alsof ze toch niet helemaal op haar gemak was.  Nu ja, onze tuin is niet zo vaak poezenvrij en ze had het duidelijk niet begrepen op vreemde katten.  In haar eigen biotoop verdedigde ze dan ook met veel overtuiging haar territorium.


Naarmate ze ouder werd, zagen we haar minder en minder verschijnen.  Zo nu en dan kwam ze eens wat gras knabbelen in onze voortuin.  Maar owee, als de deur openging, maakte ze zich altijd als een weerlicht uit de voeten.
Enkel bij haar thuis, in haar eigen vertrouwde omgeving bij haar lieve bazinnetje, liet ze nog wel eens een aaike op haar bol toe.  En met plezier demonstreerde ze haar kunstje.  Hi-5  ! Hopelijk lukt het om het filmpje te zien (misschien enkel op de computer), maar het is in ieder geval indrukwekkend !Intussen is ze enkele maanden geleden toch naar de poezenhemel vertrokken.

Hopelijk biedt het pocheke wat troost en een mooie herinnering.In diezelfde periode maakte ik ook nog een ezeltjespocheke.
Ik had nog wat stof over en wist wel iemand wie ik daar blij mee kon maken ;-)

Op een zonnige oktoberdag - ja, er is nog een en ander ongeblogd gebleven - nam ik het pocheke mee bij de 3 ezelvriendjes die ik passeer als ik naar huis fiets van 't werk.
Ze zijn altijd blij me te zien, vooral als ik wortels bij heb.
Gelukkig zijn ze ook wel te verleiden met het lange gras langs de kant …


Ze keken met veel belangstelling naar het pocheke en gaven een goedkeurende blik.


Voilà, de laatste foto's zijn iets recenter.  De kerstperiode hebben we achter de rug, de kalkoen is al lang verteerd en en de meesten hebben de kerstspulletjes al netjes opgeborgen. Wij niet, wij houden een jarenlange traditie in stand, om de kerstboom zeker niet voor de verjaardag van de echtgenoot - half januari - in de doos te stoppen.  Eén keer, lieten we hem zelfs staan tot de verjaardag van de jongste zoon - 3 maart.  Maar dat was lichtelijk overdreven.  Daar doen we niet meer aan mee.

Toch laat ik de kerstsfeer nog even op u los.  Zet gerust een jinglebellsmuziekje op, om weer in stemming te komen.

Zoek de pochekes ! Daar ging deze post trouwens over.

Eigenlijk was ik begonnen aan een miniquilt met kerstboompjes.  Maar ik zag ook wel andere mogelijkheden, terwijl ik zo bezig was.  Drie boompjes naast elkaar, vormden de grootte van een pocheke.  Ik ben onmiskenbaar een pochekesmadam.


Ze kregen intussen elk hun eigen eigenaar, die er hun leukste ienimini kerstspulletjes in kwijt kunnen.


Met z'n allen even in de kerstboom.  Daar verscheen wel meer ongewoons in dit jaar, vanwege een uitdaginkje van ons aller Brigitte op IG met de keileuke hashtag : 'mindervoordehandliggendekerstversiering'.
Euh ja, de verbeelding sloeg een beetje op hol.


Hopelijk heeft u intussen geen kerstindigestie opgelopen …

Aan jullie allen, van harte een fijn, gezellig, spetterend en creatief 2016 !!

15 opmerkingen:

 1. Terwijl ik vol bewondering las over je poezenpocheke, wegdroomde bij de felblauwe lucht uit een vergeten zomer, me vergaapte aan de kleurrijke mANdarien-achterkant, en zo belandde bij het ezelpocheke en de goedkeurende blikken van de heren en / of dames ezel zelf, dacht ik: ik moet schrijven dat je de koningin van de patchwork pochekes bent! Maar je was me voor, hoewel "madame" iets te bescheiden is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doet me blozen hoor ! Dank je wel. Ze zijn ook echt wel leuk om te maken.

   Verwijderen
 2. hihi, die kerstboom heeft vele kleding bij jou. Heel leuk!! En heel veel kleur. mooie pockes. Zo lief die poes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In die periode maakte je toch ook een "woeffies"pocheke... of heb je daar geen fotootje meer van? Ik weet iemand die jou daar aan kan helpen? ;-) Mooi Snoetje-pocheke...buurmeisje zal er wel blij mee zijn. De kerstpochekes zijn ook geweldig... nog eens dikke mercie! (smaksmaksmak!)
  Janusje heeft gelijk... geen madame maar eerder de koningin van de pochekes!
  Hoeveel knuffels heb jij wel niet gemaakt dat je daar ganse kerstbomen mee kan vullen! Geweldig zo'n voorraad... daar moet ik een voorbeeld aan nemen... voorop werken! Dat is de truc.Dat ik daar niet eerder aan dacht!
  Nog een fijne werkweek...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook jij doet mij hier blozen.
   Oh ja, dat woeffie pocheke, heb ik daar nou geen foto van getrokken ? Ik ga nog eens moeten kijken tussen die massa foto's ;-) Ben weer wat te rap geweest. I
   Ik heb ze niet echt geteld, die knuffels. Noem het een onweerstaanbare drang. Het gekke is dat ik dan een voorraadje heb voor bijvoorbeeld geboortecadeautjes. Maar dan zie ik het geboortekaartje en maak ik toch weer iets anders :-)

   Verwijderen
 4. haha, die kerstbomen zijn geweldig ! Doet me ineens denken aan een boek van opa Pettson en Findus (de kat), die hun boom versieren met alles wat ze vinden in hun huisje; daar had ik beter tijdens de challenge aan gedacht, dat zijn keimooie tekeningen !
  Ik zie mijn pocheke, en ik vind de mijne het mooiste, dat heb je weer goed gekozen lieverd !
  Dat Snoetje-pocheke is ook prachtig, vooral door de diepere betekenis, wat ben jij toch een attente pochekeskoningin !
  Hier staat de boom ook nog, hij mag altijd blijven tot enkele dagen na driekoningen, dus zijn tijd zit er weer bijna op.
  Dikke kus !
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die boeken van Pettson en Findus zijn inderdaad geweldig he ! Ik was er denk ik nog zotter van dan de zonen. Amai, hoe vaak heb ik daar niet uit voorgelezen … Ik word er zowaar nostalgisch van.

   Verwijderen
 5. Wat een pochekets (goed woord? Die hebben we iet in Nederland. ;-) heb jij gamaakt en wat heb je er velen blij mee gemaakt. Je buren zullen blij zijn met zo'n mooie herinnering. Komt Ingrid dan s'morgens bij de ezeltjes en hangen er dan van zulke wonderschone cadeautjes? Kun je ook niet eens bij mij langs fietsen op weg naar het werk? ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken dat woord ook nog niet zo lang, hoor, maar dankzij de Limburgse vriendinnekes heb ik het intussen al helemaal overgenomen. Het klinkt veel mooier dan 'ritstasje', vind ik.
   Ik heb het even opgezocht, maar als ik een ommetje met de fiets via Ingrid zou maken als ik van het werk kom, dan zou ik daar toch zo'n 6u over doen. 125 km. Ietsje te ver voor een ommetje, denk ik. Ingrid zou dat misschien wel leuk vinden natuurlijk ! Het zijn dan ook niet haar ezeltjes, maar andere lieve schatjes die af en toe van mij een aaike over hun bol krijgen ;-)

   Verwijderen
 6. Wat een opeenhoping van leuke kadoos ofwel pochekes en andere dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij hebt toch de eerste prijs gewonnen om uw kerstboom te versieren met iets "nietvoordehandliggend".
  En ja, je bent de queen van de pochekes, een mooie parade.
  Voor u en uw familie een fijn 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kei leuke pockekes en super kerstboomversiering. Waw meid weer knap werk geleverd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ongelofelijke skône pochekes! Wel levensgevaarlijk bij die ezeltjes; hadden ze niet de neiging er hun snoeten mee te poetsen? Of, erger, hun grote tanden mee te flossen na het lange gras?
  Maar eh...die kerstboom!! Wauwie! Ik kijk al op tegen 1x versieren!!
  De krokogiboom is mijn absolute favoriet. Zo zou ik hem laten staan (alleen niet t/m maart, er zijn grenzen whahahaaa!)
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WOW this is a super duper eye candy post! First of all, please tell your neighbour I'm very sorry about her kitty passing on - I know how much that hurts. She was beautiful, and that trick was amazing! The zipper pouch with the kitty's picture, is a wonderful gift to have made for her - I'm sure she was very appreciative! Your donkey pictures are so funny - I think they love the donkey pouches, HAHA! Your Christmas tree blocks that turned into zipper bags - VERY adorable, and I'm pinning one of those pictures so I can STEAL your idea :) Your stuffed animal tree is a hoot (I hope that word - hoot - translates well, lol) and the rest of the trees are pretty awesome as well - eye candy galore!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha jij bent onverbeterlijk! Je boom keer op keer anders aankleden. Zou willen dat je dichterbij woonde mocht je het hier ook doen in 2016.

  BeantwoordenVerwijderen