Pagina's

zondag 4 januari 2015

Akke akke tuut tuut !

"Is dat voor mij?" is een vraag die de echtgenoot regelmatig stelt als de naaimachine aan het ronken is.
Natuurlijk moet ik hem dan altijd teleurstellen. Ocharme.
Nu heeft hij sinds kort een nieuw speeltje van 't werk.  "Kun je me daar eens een hoes voor maken ?", smeekte hij met een blik erbij zoals de kat van Schrek.  Dan zegt ge niet neen natuurlijk !

Een beter stofje dan de treinenstof van Echino kon ik voor mijn treinfanaat niet bedenken.  Ik had het ooit nog in Amerika besteld want ik was zeker dat het wel eens van pas zou komen. Et voilà !

Er kwam wat rekenwerk aan te pas want de tablet (dat speeltje dus) heeft al een vrij stevige rubberen band eromheen. En vermits ik wat onzeker was en het zonde zou vinden dat schone stofje te verpieteren, maakte ik toch eerst nog een 'kladversie' in een ruitjesstofje.

Met het eindresultaat ben ik best tevreden.  En mijn ventje ook !
Nog een extraatje in het achterzakje …
Piep


Het prototype was wat te smal voor de dikke tablet, maar voor de iPad is ie helemaal OK.  Goed om weten, als ik er nog eentje wil maken.

Bij het definitieve tasje vond ik het ook iets mooier om de hoeken af te ronden.


Weg zijn wij !

25 opmerkingen:

 1. Those are great tablet cases, An! I have a small collection of Echino fabrics - your train print is adorable! I haven't been able to actually cut into mine - I really should though, lol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! 'De kat van Shrek' whahahaaaa!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, daar zal de echtgenoot wel content mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi ! Dat handvatje moet ik onthouden.
  Wij zingen 'hakke hakke tuut tuut', met aangeblazen h :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi en dan nog met dat extra zakje!!! Geweldig... dat met het ruitje vind ik ook al heel mooi maar inderdaad afgeronde hoeken is beter! Met wat heb je de stof verstevigd? Welke nummer van vlieseline gebruikte je??? Of twee maal de gewone? De "craftroom" is klaar ... ik ga me in stikmachienmodus smijten denk ik! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, dan hebben jullie keihard doorgewerkt. Super dat uw naaikamer af is, ik ben benieuwd ! Ge gaat niet meer buiten komen nu, vrees ik ;-)
   Ik verstevigde de binnenstof met H640 en de buitenstof met H630. Bij het 'oefentasje' naaide ik een blauwe dweil tegen de binnenstof om geen dure vlieseline te verkwanselen. Ideaal eigenlijk voor een tablettasje en super stevig !

   Verwijderen
  2. Hey wat een super goedkopere tip die dweil! Daar ga ik aan denken in 't vervolg! Merciekes!

   Verwijderen
 6. Puss in Boots heeft van die ogen met alleen maar grote zwarte pupillen erin en helemaal geen "oogwit". Heb daar zopas een studie over gelezen: het schijnt dat zoveel te groter en donkerder je pupillen worden, zoveel te meer je aan de andere overkomt als "aanhankelijk en lief". Men heeft dat onderzocht met bijgewerkte foto's van vrouwen , mannen moesten hun favorieten kiezen en die met de grote pupillen kwamen altijd op nummer 1. 't Is ook daarom dat ze tekenfilmfiguren heel grote pupillen geven, zodat wij ze lief zouden vinden en overstag gaan.
  En jouw man heeft dat allemaal zo uit zichzelf? van nature?
  Of speelt hij het gewoon heel slim?
  In dat geval is het een goede acteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je moet wel opletten, eh,
  als die man van jouw met dat heel aandoenlijke treintjestasje
  en die Puss in Boots-blik
  alleen op stap gaat....
  kan dat verstrekkende gevolgen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super zeg!
  als je dat patroontje eens wil delen ;-)

  http://mumendemiekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor : buiten- en binnenstof 2 maal een rechthoek van 32 op 24 cm. Onderaan knipte ik vierkantjes uit van 2 cm om het bodempje te vormen. (Verstevigen met H640 en H630)
   Achterzak : 32 op 21 cm (ook verstevigen met H630)
   Klep : 28,5 op 14,5 cm (+ verstevigen met H630) en de hoeken afronden.
   Het handvatje is afgewerkt 25 op 2,5 cm én verstevigd met H640.
   De kamsnap aan de achterzak zette ik eraan vooraleer het tasje ineen te zetten. Zo zie je die niet aan de binnenkant. De andere kamsnaps werden er op het einde aangezet, alsook het handvatje.

   Verwijderen
 9. Schoon !! De versie met de ronde hoekskes is inderdaad schoner dan de proefversie, het is just dat tikkelke meer "af".
  Maarreuh, ik mis iets ;-)
  Nu nog een assorti zakske voor uwe echtgenoot om zijn bokes (lunchpakket in 't schoon grote-mensen-nederlands) in stijl mee naar 't werk te nemen ;-). Ook met de tsjoektsjoekskes op !
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oesje, ik weet niet of ik daar nog genoeg stof voor over heb !

   Verwijderen
 10. 't Ventje zal meer dan tevreden zijn! En ken dat gevoel van niet durven knippen in een schone stof en beter een testversie maken. Ik bewonder mensen die dat ook doen. Ik sla dat meestal over en heb zo wel al "rampen" meegemaakt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aiai Hilde, maar eigenlijk doe ik dat ook maar zelden, hoor. Meestal geen geduld voor, maar bij deze had ik toch wat 'pasvrees'. En de kamsnapvrees gaat ook niet over : bij de testversie prima gelukt maar bij de definitieve heb ik er toch weer 2 naar de haaien geholpen :-) Enfin, sedert mijn vorige kamsnapmiserie weet ik nu tenminste hoe ik ze er feilloos weer kan uit halen.

   Verwijderen
 11. Oeh tof seg. Dank je wel voor het delen van de afmetingen. Ik zou dat hier nooit aan Manlief verkocht krijgen. Dat is te kleurrijk voor meneer. Gelukkig heb jij daar geen last van. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi geworden. Ik kan me voorstellen dat je man er blij mee is. Heb al een paar keer een hoes gemaakt maar nooit met handvat, die ga ik onthouden! Heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai je ventje werd verwend hoor.Heel mooi en je testversie mag ook gezien worden

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nee... die blik is echt niet te weerstaan!! Onlangs wilde mijn dochter wat vragen en zetten de kat van Schrek als extra boostje op mijn bureaublad van mijn laptop :-) ... maar terug naar de hoes, keitof met de treintjes en manlief content, wat wil je nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooie blog! ik zag u via andere haaksters, leuk om te volgen...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen