Pagina's

zondag 28 december 2014

Zie de maan …

De grauwe, grijze, miezerige, kille toestanden van de voorbije weken, ik haat het ! 
'Eindelijk sneeuw', dacht ik, want eerlijk, als we dan toch door dat winterse seizoen heen moeten, dan liever zo !  Een stralende zon erbovenop, wat wil je nog meer ?

Deze morgen waren ook de zonen niet meer te houden en gingen samen met enkele vrienden uit de buurt, de witte pracht bewonderen.
De jongste zoon griste nog mijn camera mee en schoot enkele mooie plaatjes.
Na de middag kregen we bezoek van de camouflagekat. Dat hadden we niet zien aankomen natuurlijk ;-)

Alweer uit op brokjes.

Onze katten zien het deze dagen als hun plicht om de oudste zoon gezelschap te houden als hij studeert.  
Ze wisselen elkaar daarin nogal af, maar zo nu en dan moedigen ze hem met twee tegelijk aan.

Terwijl mijn ventje en ik klaarstaan om eveneens een frisse neus (frisse tenen en frisse vingers) te halen,  zit Pruts al op het aanrecht om de thee te inspecteren. Dat komt ervan als er 'cha' op je theedoosje staat.

We zijn niet weinig verbaasd dat deze bloemetjes nog steeds bloeien op ons terras.

Zie eens, wat een lange manen dit knulletje heeft !

Nog even spelen met het late avondlicht.


En zie, de maan schijnt door de bomen …
Slaapwel !

26 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Yep ! Was zelf verwonderd dat ge die kraters (of wat dan ook) zo goed kunt zien.

   Verwijderen
 2. Uwe jongste is een natuurtalent fotografie !! Daar heb ik toch wel een paar keer naar gekeken, zijn composities zitten goed !!
  Hier nog iemand die zo gelukkig als een kind was met het weer vandaag... Die smodder van de laatste tijd, niks voor mij... We hebben hier wel geen sneeuw liggen, maar die zalige kou en dat mooie zonneke, daar teken ik voor !
  En wat een schoon paardje... Maar de eigenaar mag zijn manekes wel eens knippen, in 't voorjaar gaat die arme jongen een rasta-kapsel hebben ! Ofwel vlechtekes in maken ;-) ?
  En hoe reageren de poezekes op dat wit spook wat zomaar dúrft aan te kloppen aan de deur, onuitgenodigd ? Ik zou nu nog zeggen, nodig met Kerst eens een hongerige uit, maar ondanks wat die wittekop beweert, hij ziet er niet echt ondervoed uit ;-) !
  Mooie foto's van Janneke Maan :-)... (Met welke camera & lens ?)
  Dikke kus, laten we duimen dat het weer zo eventjes mag blijven (alhoewel het weerbericht er niet echt geweldig uitzag - weer warmer, en regen...)... Maar hoop doet leven :-) !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is eigenlijk vooral Mandarien die niet moet weten van dat 'wit spook' ;-), maar hij lag rustig te maffen in de oudste zijn bed en heeft er dus niets van gemerkt. Hij is inderdaad niet bepaald ondervoed, maar de echtgenoot geeft hem regelmatig enkele korreltjes en hij miauwt dan altijd zo aandoenlijk.
   Janneke Maan is gewoon getrokken met mijn Canon (SX50HS).

   Verwijderen
  2. Mannen zijn toch zo gemakkelijk te vermurwen door een zielige beestenblik... Hier just hetzelfde met echtgenoot-en-woef : De Man moet nog maar aanstalten maken om de frigo open te doen, en woef staat al langs hem, zielig te kijken. En woef heeft altijd prijs ;-))
   Aha die canon had ge in de zomer ook bij hé... Amai tot hoeveel mm tele gaat die ? Ik herinner me niet meer dat daar een variabel lens op stond... Of hebt ge zo kunnen croppen (amai dan is de kwaliteit goed gebleven !!)

   Verwijderen
  3. Nee, een variabel lens staat daar niet op en croppen heb ik ook niet gedaan. De zoon zegt hier '1200mm' (ik onthoud die technische gegevens niet zo goed ;-) ) En blijkbaar heb ik ook niet te veel gebibberd toen ik de foto's nam ;-)

   Verwijderen
 3. Ingrid heeft volkomen gelijk... wat een natuurtalent! Wat een geweldig schoon foto's! Schone natuur trouwens waar je wandelde...Mooie zonsondergang...dat belooft voor morgen!
  Succes aan oudste met de examens...en aan iedereen nog fijne eindejaarsdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's. En die foto van de maan, of je met een raket dichtbij bent geweest :). Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie foto's ! Ik heb er vandaag ook wat geschoten in het park maar die zijn bijlange niet zo mooi ! top !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What beautiful pictures - your son is a great photographer! I had to laugh at the name "Camoflauge cat" - so appropriate, lol! We had a green Christmas here - that's pretty unusual for us. I didn't mind - I really don't like the snow, but you're right - at least it's usually sunny when there's snow - it's not grey and dreary! Do you usually have snow in winter, or is it unusual?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooie foto's.! Ik wou dat ik tijd had. Dan was ik ook het bos ingegaan met mijn camera.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een schitterende foto s vooral ook met die maan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor de reacties op mijn berichtjes.
  Schitterende winterfoto's die zo in een boekje kunnen.
  Nog fijne eindejaarsdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk, hé die winterprik. De sneeuw kan prachtige taferelen geven maar de zon heeft toch ook haar aandeel gehad in jouw foto's! Heel sfeervol!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tikkeltje jaloers, bij ons geen vlokje gevallen. En nu we het juist alle tijd hebben om ervan te genieten. Zal deze maar niet tonen aan onze kids, want ook zij waren ontgoocheld :(

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wát een mooie foto's!!
  Met als klap op de vuurpijl De Maan. Wauw....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai, die zoon heeft zijn fotografeertalent van moederlief geërfd. Vooral die met de boom met zijn voeten in het water is schitterend. en die bomenlaan, zeg, geweldig. Wens hem maar proficiat.
  Hoe gaat het met oudste zoon? Doet hij zijn studies graag?
  Wat is het ook alweer (ik heb criminologie in mijn hoofd maar dat klopt misschien niet)

  Je eigen foto's zijn ook weer prachtig (als altijd).
  Vooral die met de maan. Gigantisch goed gelukt, zoals ze hierboven al schrijven: ik dacht ook even dat hij van de National Geographic kwam... Stop gewoon met lesgeven en solliciteer als fotograaf bij een natuurtijdschrift! Doen)

  Heb gelachen met de kat die je niet ziet aankomen. Dat is zoals een stealth. Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik denk eerder dat de fotografengenekes van de papa komen hoor ! Die maakt nog veeeel mooiere foto's !
   Met de oudste zit je inderdaad juist : criminologie. Hij is nog steeds blij met zijn keuze en heel gemotiveerd. En nu blokken he en binnenkort examens. Toch wel spannend !

   Verwijderen