Pagina's

woensdag 3 december 2014

De 3 biggetjes

Een zwijnenstal is het hier !


Ach, ik haalde de kerststal maar al uit, kunnen ze zich voorlopig daar maar al mee amuseren.  Voor de rest ben ik nog niet superhard met kersttoestanden bezig. Maar het begint te komen.  Stilletjes aan.

Ze zijn dolgelukkig met hun speeltje.


Pim pam pet, besliste dat er een V-dier kwam.  Een vleermuis had ik al en buiten een vuursalamander is dan toch een varken zowat het eerste dat spontaan in me opkomt.

Maar wat heb ik gevloekt bij die eerste !! Nog nooit zo kwaad geweest op een knuffel ! Ik ging die nog eens vlug afwerken voor ik ging slapen.  Enkel nog toenaaien.  Dacht ik.  Hohoho, toen ik helemaal rond was (buiten het keergat natuurlijk) draaide ik verwachtingsvol mijn afgewerkte product naar buiten.  Ik hoopte fier te kunnen constateren dat het goed was.  
3 van de 4 gevulde ledematen die tijdens het toestikken naar binnen gepropt zitten, bleken er niet goed aan te staan.  Tornen en herbeginnen !  Dat stofje is zo dunnetjes dat het altijd weer bleek te verschuiven tijdens het naaien ondanks het goede vastspelden.  De twijfel sloeg toe ! Help, ik kan geen knuffel meer tot een goed eind brengen.  
Het onding vloog bijna de vuilbak in ! 

Alles doet ze voor hesp !

De meest halsbrekende toeren !  Wie doet het haar na ?

Maar goed, ik wijk af.  Terug naar Roosje.
Ik gooide haar voor de krokodillen !

Uiteindelijk naaide ik er haar laatste arm met de hand aan, met een klein onzichtbaar steekje.  Netjes en je ziet het niet.  Toen ze helemaal gevuld was, zag ik nog iets :-))  Jullie ook ?   Maar ze was gered.


Bij de volgende zou ik dat armgeklungel niet meer tegenkomen. Dus ik paste mijn tactiek wat aan : goed spelden en de poten onderaan naar buiten laten bengelen, 1 arm eraan, afhechten en controleren of die er goed aanzit.  Dan 2de arm aanstikken en controleren.  Daarna de rest van het lijfje met het hoofdje en de oren.  Oren controleren.
Als laatste de poten : 1 poot naar binnen, dicht stikken en de 2de poot gebruiken als keergat en met de hand dicht naaien als het beest gevuld is.  
Het bleek een succes !  Je werkt op dat moment iets trager maar het bespaart heel wat getorn en gevloek    want je bent zeker dat alles op z'n plaats zit.


Roosje, Rosita en Rosalie : stoei maar lekker nog wat op de kerststal want binnenkort komen daar andere bewoners.  

Voor de varkentjes gebruikte ik het patroon van deze hondjes, maar ik veranderde het snoetje en de oortjes natuurlijk en ook een beetje de pootjes.  

Naast de frustratiemomenten en de drukte, beleefde ik ook nog fijne momenten hoor, de voorbije tijd.

Meneer Post gooide 2 x een verrassingspakketje in de bus, waar ik als naaister uiteraard superblij mee was en waarvan ik helemaal opfleurde !
Een echt Brigitte-pakje, weer helemaal selfmade.  De enveloppe met de leuke stempels alleen al is een lust voor het oog.


Wow, maar dan, wat een heerlijke, fijne stofjes ! Dank je wel Brigitte, ik ben er heel blij mee ! Er zitten er ook verwerkt in haar laptoptas.  Fantastisch !

Haar originele kaart bevat ook nog een recept naar mijn hart !  Geweldig !

En ook met dit pakje van een lieve vriendin maakte mijn hart weer een sprongetje !  Een dikke merci !  

Ik ga me absoluut niet vervelen de komende tijd ;-)

Het dessert van deze avond is al klaar (rarara)!  Ik denk dat het vlot binnen zal gaan bij mijn studentjes.  Die kunnen de extra vitamientjes goed gebruiken nu !
  

19 opmerkingen:

 1. Hee was jij jarig? Dat is me helemaal ontgaan! Alsnog hieperdepiep een hele fijne verjaardag meiske!
  Je zwientjes zijn schoon... telepathie? Ik ben ook met zwientjes bezig.... 't is te zeggen ze liggen geknipt maar eerst werd er nog een olifantje in mekaar gefrutseld... zo gaat dat nog steeds ...veel te veel tegelijk... die van jou zijn wel veel leuker!! En foutjes??? Die zie ik helemaal niet!
  Smakelijk subiet! 't Dessert ziet er lekker uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is 't WAAR?
  Heb je mijn recept in het echt gemaakt?
  En? Lekker?

  Ik zou wel willen dat het hier ook een zwijnestal was! Die 3 Rooskes mogen hier elk moment op mijne kerststal komen zitten;
  Heerlijk, alweer.
  Ik vraag me echt af wat jij met al die beesten doet. Heb je een beestenkamer waar ze allemaal bij elkaar zitten en waar je 's avonds als je klaar bent met je school- en verbeterwerk , licht overspannen gaat de-stressen en dan met verschillende stemmetjes toneelstukjes opvoert? Ik zie dat eigenlijk helemaal gebeuren en zou gerust kunnen komen meedoen. Toen de kinderen klein waren deed ik dat vaak, toneelspelen met hun knuffels en erachter gaan zitten en die laten praten. Er is onlangs nog bewijsmateriaal opgedoken in de vorm van een videoband met leuke dialogen.De kinderen en ik kwamen er toevallig op uit en zij hebben zich te pletter gelachen. Ze doen me zelfs na nu : ( ) Had ik in die tijd maar jouw varkens gehad!

  En panter is impressionant. Stel je voor dat Lola zoiets zou proberen, man , die zou donderen!

  Fijne avond.

  P.S. Misschien volgende keer Disaronno in de mandarijntjes doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brigitteke ? Wat hebt gij vandaag met Disaronno ? ;-)

   Verwijderen
  2. Ja ja, echt lekker ! We hebben gesmuld en volgende keer dompel ik die mandarijntjes zeker in den Disaronno !
   Kijk eens aan, ik liet ook altijd die knuffels praten. Superleuk was dat ! Tof dat je daar nog video's van hebt, moet hilarisch zijn om dat achteraf terug te zien !

   Verwijderen
 3. Moh wat een schattekes !!
  Ik zit eigenlijk met dezelfde vraag als Brigitte - is er bij u in huis misschien een knuffelkamer ;-) ?
  En zoveel gesukkeld om varkske nr. 1 in elkaar te krijgen ?!? Allé dat kan toch nie, gij krijgt in mijn ogen alles in elkaar !! Misschien gewoon te laat op de avond eraan begonnen, want als ge iets persé wilt afkrijgen, gaat het garantie mis... Bij mij is dat toch zo...
  Eén zaak is wel zeker - indien ge ooit van werk wilt veranderen, het circus is nog altijd een optie. Als poezentemster. Amai dat is een acrobaat-poes, uwe panter ! Dat die niet van die leuning is "afgetutteld" ! (Alhoewel, wat is er just na de foto gebeurd ?)

  PS Intussen al vier keer omhoog/omlaag gescrolld, maar ik zie toch geen foutje bij Roosje zunne...

  PPS wanneer gaat ge eens knuffels met een "E" maken ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, te laat op de avond ! Nooit goed ! Ja die Panter is niet te doen, maar 't was de zoon die haar zo ver kreeg hoor ! We waren zelf verbaasd van haar acrobatentoeren en vreesden elk moment dat ze met haar smikkel op de grond zou belanden, maar nee jong !
   Een dier met een 'E' ? Effe denken, een egel, een everzwijn, een eend, een eekhoorn, een eland, een emoe, een eikelmuis ? Of had ge nog iets anders in gedachten ;-) ?

   Verwijderen
  2. Een eikenprocessierups natuurlijk ;-))) !

   Verwijderen
  3. Ik wist het he, ik wist het !!

   Verwijderen
 4. De drie biggetjes !
  Panter is niet te doen, wat een evenwichtskunstenaar !!!!
  Dat dessertje ziet er heerlijk uit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verdorie ja - nu valt mijne frank pas - de drie biggetjes ! Waar ligt meneer wolf eigenlijk op de loer ?!?

   Verwijderen
 5. zo lief die drie biggetjes. Vooral de pootjes zijn helemaal leuk! Ik heb super veel zin om dat na te doen....Maar mijn lijstje is nog zo lang dat het wel eeuwig zal duren voor ik varkentjes zal maken. Heel knap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die varkentjes heb je toch mooi zélf gewassen! Zonder hulp van Krok & Co :-))
  Wat een lieve cadeautjes heeft de post jou gebracht. En wat een leuk dienblaadje onder je gezonde toetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die lieve krulstaartjes hebben een hoog knuffelgehalte echt super lief ,en die snelle aktie met tornsessie klinkt me bekend in de oren ...ha ha
  Geweldig die brigitte altijd selfmade en origineel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tornsessie?
   selfmade?
   origineel?
   (alweer te veel Disaronno gedronken allicht want ik kan absoluut niet volgen, en dan gaat het nog over mij ook, da's eigenlijk erg, of niet?)

   Verwijderen
 8. Wat 'n heerlijk en vrolijk blog, SUPER!!! Ik ga meteen volger worden hoor, zodat ik niets van de pret kan missen!

  Groetjes, Saskia :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lolll wat een leuk verhaal weer :-) Maar ze zijn super geslaagd! Nu we W van wolf hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Awwwwwwwwwwwwwwwwwww sweet cloven-hoofed piggies! Do you know the old nursery rhyme ... about baby toes? :)
  This little piggy went to market
  This little piggy stayed home
  This little piggy had roast beef
  This little piggy had none.
  And THIS little piggy cried "Wee wee wee wee wee wee wee wee - all the way home!" :)

  I think your little piggies all had roast beef - they look very plump and pleased with themselves - especially the pink + flowers one! ;) Very mean of them to give you a hard time during construction - as you know, my pink fox did the same thing to me recently :D I tend to get at least one ear or leg or arm on backwards or upside down - no matter how often I check - then the cursing starts :D It's a good thing I don't have little kids at home any more - I'd have to be more careful :) LOLOL at throwing Sleeping Beauty to the crocodiles - she deserves it for being such a naughty girl!!

  Panther (that IS Panther, right?) looks like a daredevil - I bet she's a handful :)

  BeantwoordenVerwijderen