Pagina's

zondag 8 november 2015

London's calling

Ik gaf het vorig jaar al aan : Londen word je nooit beu !
We mochten het in augustus opnieuw ervaren hoeveel leuks en verrassends deze stad te bieden heeft.  Hmm, augustus, jawel, hoewel de foto's er op het eerste zicht een tikkeltje herfstachtig uitzien en je dus zou denken dat we er afgelopen week waren.  Maar beloofd is beloofd, het nam alleen wat meer tijd in beslag dan ik aanvankelijk gedacht had.

We starten in Oxford Street en lopen voor de fun Selfridges eens binnen.


Tussen de winkelketens ligt een smal steegje verborgen.  Je loopt er zo voorbij, maar gelukkig maakte het 100%-gidsje er ons attent op. Het is de doorgang naar St Christopher's Place.


Haast onmiddellijk laat je de drukte achter je en kom je weer in een heel andere sfeer terecht, met een leuk plein en toffe winkels zoals deze schattige snoepwinkel.


Nog meer lekkers bij Paul Rothe & Son.  Gezellig, lekker en authentiek.  De baas zat er gewoon zijn boekhouding bij te werken.


Iets verderop bespeuren we linten en bandjes in alle kleuren en maten.


In een groot herenhuis aan de Manchester Gardens vind je de Wallace Collection met beestig mooie schilderijen van heel bekende schilders.  Allicht klinken Watteau, Fragonard, Boucher, maar ook Rembrandt, Frans Hals, Van Dijck en Velasquez je wel bekend in de oren.  Ga er zeker eens binnen, het is echt de moeite ! Eindelijk ook eens een kat gespot op een schilderij !


Heerlijk toch !


De collectie bevat ook prachtig Sèvres-porselein met 'nice little birdies' ;-)De kopjes in de leuke theewinkel van Kusmi waren net iets minder luxueus, maar de thee die we er mochten degusteren was wel voortreffelijk.


Dit klein paradijsje kan je niet zomaar voorbijlopen.


Voor we Regent's Park induiken, komen we eindelijk te weten waarvoor die statige paaltjes dienen.


Het is er zalig.


We beklimmen Primrose Hill en genieten van de skyline.


En kijk, we hebben geluk, de zon breekt op dat moment even door de wolken en zorgt voor een gouden toets.


Oud en modern gaan goed samen in Londen, niet !Even verpozen in St-Katherine's Dock, alweer even weg uit de drukte.Teatime in de omgeving van Butler's wharf in het gezellige frisgroene kader van Teapod.


De Londen Riviera ligt er wat triest en verlaten bij in de regen.  Hier had ik mij nochtans met plezier even neergevlijd.


't Is duidelijk parapluutjestijd.


Een mooi voorbeeld van recyclage


Weer of geen weer, de Londenaren weten waar naartoe.


Van alle markten thuis.  Borough Market is er eentje van.


Al zo vaak Tate Modern gepasseerd, maar nooit eerder deftig bezocht.  Daar brengen we dan maar eens verandering in.


 Zalig genieten van het uitzicht op St Paul's en the wobbling bridge …


en mijn eigen wobbling kunstwerk creëren.  Zouden ze geen plaatsje meer vrij hebben ?


Wat een bedrijvigheid !


Recht naar huis he ! En zou je niet op het fietspad rijden ?


Meer moderne kunst vinden we in Whitechapel.


We beleven het aparte karakter van Spitafields Market.


Ambiance !!!!Ook verderop proeven we nog van de typische sfeer in the East End, de aparte winkeltjes en kleurrijke graffiti.  Van de kat moesten we afblijven, maar daar was het al te laat voor ;-)Nee hoor, ze gaan nog niet naar huis, die Londenaars !


Bijlange niet !


Maar wij wel !  Nog even piepen langs Speedy, vlakbij het hotel.  Geen opnames voor Sherlock bezig ?


Kom Paddington, pak je valiesje maar.  Tijd voor een Belgisch avontuur !


12 opmerkingen:

 1. Oh zo mooie foto's,tof verhaal erbij,ik wil terug naar daar.Zal bij dromen blijven vermoed ik maar ik was er weer eventjes virtueel bij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supertof!! Dankjewel voor het mee laten genieten.
  Die boekenzaak...... Wauwiewauw... Daar mogen ze me een nachtje opsluiten :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooo, toch echt een heerlijke stad hé ! Wij waren er kort na jullie, maar we hadden precies veel beter weer.
  De gruttekes zijn unaniem : ze willen ook nog eens terug; once bitten ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel toffe stad, je hebt er een mooie collage van gemaakt en zo kunnen we meegenieten.
  Nog een fijne week,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu las ik vandaag bij Vee ook net een heel Londonverslag en ik zou zo mijn valies gepakt hebben... nu ik hier zo lees wil ik gewoon zeker er naar toe.... ik geloof dat het al 35 jaar geleden is dat ik er was... hooghoogtijddus! Wat een mooie fotoreportage maakte je weer... Ik denk dat ik er met nen dikke portemonnee naar toe ga en met nen hele platte weer zal thuis komen met al die schoon speciaal winkeltjes. En het weer? Dat weet je als je naar Engeland gaat he... daar regent het nu eenmaal! Maar dat pak je er toch heel graag bij... Als 't zover is voor ons kom ik bij jou te rade voor toffe adresjes! Hou je maar alvast klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kunt ge dat nu geloven???? Al zes keer in Londen geweest, en nog niet den helft gezien van uw verslag... IK MOET TERUG !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las eerst de blog van Vee en nu die van jou. Wat is Londen een heerlijke stad. Ik wil zeker nog eens terug. Mooi foto's ook!! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel voor je leuke tips! Ze zullen zeker van pas komen bij de voorbereiding van ons tripje binnen enkele maanden! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige reportage, ik heb genoten!!
  Ik wil ook zo graag.... ;-)
  Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk verslagje om te lezen. Londen staat hier ook nog op het to do-lijstje... Lang geleden wel al geweest, maar met de kindjes lijkt het me ook wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat grappig: de meeste van de zaken die jij opsomt, hebben wij ook gedaan (zouden we dan toch op elkaar lijken?)
  The Wallace Collection vond ik ook beestig mooi, vooral omdat er daar helemaal niemand rondliep, en je het gevoel kreeg in dat oude herenhuis te wonen. Ik was onder de indruk van alle muren van fluweel en de lekkere bankjes!
  Daunt books doen we ook steeds wanneer we in London zijn omdat het zo mooi is ingericht. (Wij logeren meestal daar heel vlakbij in Marylebone)

  Je hebt zoals altijd weer prachige foto's gemaakt (zelfs een poes weten vast te liggen, dat is me daar nog nooit gelukt).

  London rules!

  BeantwoordenVerwijderen