Pagina's

dinsdag 22 juli 2014

Tuinperikelen en schommeltwijfels

Sinds enige tijd is onze tuin herschapen tot een kruising tussen een zandbak en een maanlandschap.  De bergen zijn nu helemaal weggewerkt, tot spijt van de katten, die het een heerlijke speelplek vonden.
Maar rollebollen in het zand is misschien nog net iets leuker !


De schommel zorgt dan weer voor twijfels.  Zelf wil ik er een schommelbank in laten maken.
We zijn er nog niet echt uit.


Om een of andere reden kan ik er moeilijk afscheid van nemen.  Ik vrolijk hem alvast wat op.  Panter geeft haar goedkeuring.
Nostalgie !  Zie hoeveel schommelpret de jongens hadden toen ze klein waren. De foto's zijn ingescand, vandaar de slechte kwaliteit.

En wat een uitkijkpost voor de poezen !

Intussen moeten we nog wat geduld hebben want er zijn nog wat voorbereidende werkjes nodig eer de tuin weer vorm krijgt en we terug kunnen genieten van een waardige pelouse, border en moestuintje.

Natuurlijk tiert het onkruid welig ! Ik word dan ook af en toe geplaagd door een onbedwingbare wieddrang, ook al is het beslist een overbodig werkje.  Het geeft een zekere rust en bovendien heb ik meestal gezelschap.  Een grote hulp zijn ze niet echt maar ze bedoelen het goed !Wacht maar tot volgend jaar !  Dan kunnen ze helpen met de oogst van boontjes, courgettes, prei en wie weet wat nog allemaal van eigen kweek …


12 opmerkingen:

 1. The cats are having a great time in the garden - they all look very happy :D The kids look happy too ... for pirates! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Anneke !
  Gaat de nieuwe tuin ook een moestuin hebben ? Oh fijn... Dat lijkt me zo fijn om eigen groenten te kunnen eten !! Hier jammer genoeg niet aanlegbaar, een moestuin, dat zou alleen maar ne Lunchgarden voor de konijntjes zijn... Hou er wel rekening mee dat een moestuin wel een "beetje" werk met zich meebrengt...
  Uw katten vertonen het zelfde gedrag als de ezelkes hier ! Rollen in het zand ! Voor ezels is dat normaal, ik geloof dat het walsen heet (is tegen de vliegen op hun vacht), maar katten ?? Zogauw uw poezekes beginnen te balken, zou ik toch maar naar de veearts gaan ;-))).
  En wat betreft de schommel : HOUDEN ! Bankje in hangen ! Schoon kussentjes voor in bankje haken/naaien ! En dan lekker in uitrusten als ge in de moestuin gewerkt hebt !
  Dikke kus vanuit de liiiiimbuuuurg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig miauwen ze nog, maar ik hou het in de gaten ;-). Zondag nog op bezoek geweest bij Jerome en Celestine (2 ezeltjes) en hun vacht zat inderdaad ook vol zand van het rollen.
   Ik zie die schommel inderdaad al helemaal voor me met kussentjes en al ... Weer iets om van te dromen!
   Groetjes, An

   Verwijderen
  2. Hihi, Jerome en Celestine, wat een mooi naamkes voor ezelkes !
   En voor de schommel - regelmatig kringloop kijken voor een tweezit sofaatje of bankje... Poten eronderuit, kettingen eraan, schommelstoel klaar ! (Op voorwaarde van handige echtgenoot ;-))

   Verwijderen
 3. Hei An,

  Die katten doen net hetzelfde als onze katers (Lola is hors catégorie) die rollen ook fantastisch graag op het zand van het veld bij ons achter.
  Mooie foto's alweer met grappige commentaren (die voorlaatste! en die snoet erbij!) De ingescande van jouw mannen zijn ook erg charmant (vooral de guitige piraat met zijn ringbaard: goddelijk!)

  Een schommelbankje lijkt me inderdaad wat voor jou: én voor jezelf, én voor de drie poezen, én perfect om al de volgende nieuwe naaiknuffels in te showen. (nu ik erover nadenk: een mooie quilt zou ook perfect erin staan... was je er niet aan eentje bezig?) Nu nog een handige timmerman/vrouw vinden die het exact maakt zoals jij het wil.

  Een m(p)oestuin zie ik helemaal zitten bij jou. De dochter en ik eten nog steeds van je hele lekkere zelfgemaakte jam. We zijn er alletwee gek op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, een poestuin, die hebben we al he ! Wat een grappige woordspeling :-)
  Ik ben inderdaad mijn quiltje aan het afwerken, de laatste loodjes he ! Zou inderdaad nog op die toekomstige bank passen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar heb ik nu nooit last van se, van wieddrang ;)
  Ik heb niet bepaald groene vingers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een zalig leven hebben die katten van jouw toch ;). Ik zou de schommel niet wegdoen! En er inderdaad een schommelbankje van maken. Ga je nog veel plezier aan kunnen beleven dan ;)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zalige poezen!!! En ik zou voor de schommelbank gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schommel houden!!! Ik heb er nog altijd spijt van dat we de onze niet meer hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aanmoediging is ook altijd leuk hé van je kattenbeesten :-) Heel leuk wat je nu al met de schommel hebt gedaan, ik zou hem zeker laten staan. En voor de leuke planten in combinatie met de schommelbank en voor de nostalgie!

  BeantwoordenVerwijderen