Pagina's

vrijdag 12 april 2013

Vandaag is rood …

De zin om nog eens een tas te maken besloop me al enkele dagen.  Meestal  dient zich dan het volgend probleem aan : welk modelleke zal ik kiezen en ook welke stofjes ga ik combineren ?
Enfin, enkele deliberatierondes later koos ik voor knalrood imitatieleder dat hier al een tijdje op verwerking ligt te wachten.  Na een duik in de map 'tassen : to do' vond ik hier het patroontje van de curvy bag.
Ik tekende het patroontje over, knipte het uit en overliep tenslotte voor alle zekerheid nog eens de uitleg.  Help !  Dit bleek een tas met een rits te zijn.  Voor alle duidelijkheid, ik heb wel al wat ervaring met ritstasjes (zie onderaan) en ritsen in de binnen- en buitenkanten van tassen, maar een soort faalangst weerhield me tot nu toe altijd om tassen te maken met een 'verzonken' rits.
Allez, dan moest het er nu maar van komen he.  Ik overschouwde mijn ritsenarsenaal maar vond slechts 1 rits die qua kleur en lengte bruikbaar was.  Niet echt de meest ideale rits zou blijken, een beetje smal en stug.
Het was wat puzzelen want ik wou die rits er absoluut niet ondersteboven in hebben !
Ziezo, die angst is alweer overwonnen.  Er zullen vast nog tassen met rits volgen want zo'n rits is toch wel superhandig.

Voor de schouderriemen besloot ik om mijn kringloop-ringen te verwerken.In de voering maakte ik ook nog een ingewerkt ritsje. Volgende keer toch die inkeping wat smaller maken !

De nieuw 'sjakosj' werd al eens uitgetest deze namiddag, en ik ben er best tevreden mee !

Dat ik (ook) een zwak heb voor tassen en ritstasjes zie je hieronder : een mozaïekske van enkele maaksels van voor de blogperiode …  9 opmerkingen:

 1. Prachtig die rode tas en bij de ritstasjes van voor de blogperiode zitten er ook een paar die erg in mijn smaak vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou mijn reactie kort: Wauwwwwwwwww
  -xxx-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt om me te komen bezoeken! Die tas is super en ik heb hier veel patroontjes liggen van tasjes zonder binnenrits en ik vind dat naar veiligheid toe toch beter. Dus, ik zal het ook moeten proberen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ijverige tassen-maakster!
  Mooi hoor....
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een mooie tassen maak jij! Deze nieuwe rode tas is toch mijn favorietje (met rood als mijn lievelingskleur). *jaloers*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw ik ben fan! :) heel tof gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I like the bag in simili leather, the shape is well done and finitions look great. Good job.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jij hebt echt de meest prachtige maaksels die ik ooit gezien heb, amaai. knap knap, knap!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen