vrijdag 28 februari 2014

Ville Lumière

Altijd leuk om er eens een dagje tussenuit te zijn en de sleur te doorbreken.  Zo namen we vorige zaterdag de Thalys en om 10 over 9 stonden we al in hartje Parijs.
Net als hier werd er nog eens lekker gehaakt op de trein !  Geen boompje deze keer maar 'Grannybloemen' !  Vrijdagavond pende ik deze geweldige tutorial over om er 's anderendaags mee aan de slag te kunnen.  Met de deskundige uitleg van Brigitte en gesterkt door een bijpassend koekje, lukte dat al aardig. Wat me vooral aanmoedigde was het besef dat er geen vast aantal steken hoeft te zijn per toer (mijn warhoofd is namelijk rap de tel kwijt) en dat het gerust wat imperfect mag zijn. Valt het op bij dit eerste bloemetje ? De smaak heb ik in ieder geval wel te pakken.


We kozen een wandeling uit onze 100 % Parijs-gids en startten in de galerie onder het Louvre.
De etalages trekken alvast onze aandacht.

Wat een kleurenexplosie, bij Pylones !

En een grappige etalage.  Hier moet ik tenminste zelf geen tekstbalonnetjes meer bij maken ;-)


Enkele kunstenaars stellen voornamelijk met recyclagemateriaal de tas centraal in hun kunstwerken.  Allez, tassenliefhebbers, allen daarheen !Nog even wat reclame maken voor mijn blog in de Apple Store.

Ha kijk, er is er al eentje geïnteresseerd !

Wat later in de 'Jardins du Palais-Royal' …

Elke vogel zingt zijn lied, maar deze niet, anders valt zijn nootje uit zijn bek.


Het lijkt hier een ideale plek om je kat uit te laten.  Anderhalf jaar geleden kwam ik er dit bazeke tegen.  

Deze keer mocht een iets hariger exemplaar de buitenlucht opsnuiven.


We vervolgen onze wandeling door le Marais.

Hier gaat een lampje branden … natuurlijk, we zijn in de Lichtstad !

Was het nog niet duidelijk dat we in Parijs zijn ?

En dat ik zot ben van katten ?

Een walhalla voor brei- en handwerkliefhebbers in de buurt van 'les Halles'.

Je mocht er geen foto's nemen, maar deze stonden er al lekker op.  Echt wow, al die kleuren en potten vol parels, knoopjes, touwtjes, … om maar te zwijgen van die schattige truitjes.

Ook op zaterdag wordt gewerkt aan het immense Les Halles-project, la Canopée.  Het glazen baldakijn begint al wat vorm te krijgen.  

De mooie église Saint-Eustache ligt nog wat verscholen achter de werkblokken van Les Halles.  Gelukkig verdwijnen ze als het project af is.

Dit theehuis is ook een must.  Even aanschuiven vooraleer er plaats is.  Het doet ons een beetje denken aan pâtisserie Meert in Rijsel.  Je kan niet kiezen uit de meer dan honderd soorten thee en om het begeleidende boekje met alle uitleg te lezen, heb je sowieso een halve dag nodig.

Zie je me zitten in mijn theepot ?  Even in 't geniep een fotootje maken, want we worden alweer vriendelijk maar kordaat op de vingers getikt.

Alles is ook te verkrijgen in de winkel, waar ik - stout o stout - het niet kon laten om 'per ongeluk' op mijn cameraknop te drukken.

Menig naaister zal jaloers zijn.  We kwamen zo maar voorbij een Petit Pan-winkel.


Het was aandoenlijk hoe zelfs de echtgenoot zot was van die stofjes.  We zijn er dan ook niet met lege handen buitengegaan ;-)

Bij het terugkeren werd er duchtig voort gehaakt en intussen zocht ik ook al uit hoe ik mijn squares aan elkaar kon haken.
Je ziet, ik zal nog wat moeten oefenen en vooral dezelfde dikte van wol gebruiken zodat mijn vierkantjes even groot zijn.  En nog veel met de trein reizen, dan komt er ooit nog wel eens een dekentje van … misschien !


zondag 16 februari 2014

schildpaddenpraat


Voor enkele lieve kleine schattige babymeisjes maakte ik nog eens een heerlijk zacht knuffelschildpadje, zoals ik hier al deed.
Maar eerst mochten ze ten huize mANdarien nog even de boel op stelten zetten.
Tot slot nog iets extra !  Zin om deze superleuke give away te winnen bij 'home is where the dachshund is' ?  


Klik dan hier !  Laat je verder ook betoveren door de kleurrijke blog van deze lieve creatieve dame.  
En word vooral volger !  Dan kan ze haar uitdaging tot een goed einde brengen.  Want deze week komt ze in de laatste rechte lijn en zet ze de eindspurt in : 222 volgers op 22/2.  Wacht vooral niet tot 22u22 op die dag ! Maar doe het nu, direct, tout de suite !vrijdag 14 februari 2014

Oplapwerk

Er ligt er hier eentje in de lappenmand.


Wat er juist gebeurd is, weten we niet.  Pruts is er eentje die het graag wat hogerop zoekt. Waarschijnlijk is ze blijven haperen door ergens op- of af te springen.  Daardoor was haar vel van haar bovenbuik tot op de spieren gescheurd.  

Ook al naai ik hier wel wat knuffels bijeen, aan zo'n levend exemplaar begin ik toch liever niet zelf. Ieder zijn specialiteit he !


En nu moet ze dus bekomen.  Van de zetel naar de doos.  Daar past ze net in.  Zie eens hoe zielig ze kijkt !Af en toe wast en krabt ze zich een beetje.  Zou het jeuken ?


Nog 8 dagen en dan mogen die vervelende draadjes eruit.  Herkent iemand het steekje ?  Het lijkt wat op een kruisjessteek, vind ik.  En de weggeschoren plek lijkt wat op een groot hart.  Maar dat is omdat het Valentijn is, allicht.


Zelf deed ik ook een beetje van 'hartjes'.


En dan waren er nog 2 die weer wat lagen te flikflooien.


Panter houdt haar trofee goed vast !Stevig in beide pootjes.


haar Valentijntje