dinsdag 30 april 2013

3 olijkerds

Vorig weekend breide - 't is te zeggen naaide - ik een vervolg aan de communiepresentjes die ik hier ook al voorstelde.
Er werden nog 2 honden en 1 poes ineen geknutseld en hopelijk zijn hun nieuwe baasjes er blij mee …Net zoals de vorige keer werden de hongerige mondjes gevuld met een kleinood.Nog eens lachen naar het vogeltje !donderdag 25 april 2013

Schildpaddenrace

Bloem, Bol en Ster nemen vandaag deel aan de grote Schildpaddenrace.


Klaar voor de start !  Go !


Het wordt een nek-aan-nekrace.
Aangemoedigd door Haas en Haasje spurten ze de ziel uit hun lijf.


Ster ligt voorlopig op kop …… gevolgd door Bloem die vooral geïnteresseerd is in de madeliefjes.


Bol krijgt het wat moeilijk.


2 uur later …

Het einde is inzicht en we krijgen nog een verrassende wending.  Bloem zet alles op alles maar wordt toch nog ingehaald door Bol.

Maar wat is dat ?  Bol kiest de verkeerde kabas !
En zo wordt Bloem de grote overwinnaar van de schildpaddenrace !  Bravo Meid !


Een mooie 2de plaats voor Ster.

En Bol, ja, die had een beetje pech …


Goed gedaan !


maandag 22 april 2013

4 op een rij

Het is communietijd en zo dook ik dit weekend in mijn stofjes om iets voor die gastjes te fabriceren. Vorig jaar maakte ik een aantal uiltjes en die bleken wel in de smaak te vallen.
Deze keer werd ik geïnspireerd door deze leukerds.

Communiekatten voor de communicanten ;-)

Mondje dicht !

Draaien !

En mondje open !  Dan stop ik er nog iets in.  Verrassing !


Oh ja, eerder maakte ik zo'n ritsbeest al eens in hond-versie.  Woef !zondag 14 april 2013

Wat ruist er …

door het struikgewas ?
Mag ik je voorstellen aan Sisse, de regenboogslang ?Regen was er gelukkig niet bij vandaag !  Integendeel, eindelijk was er een zalig zonnetje en konden we genieten van kwetterende vogeltjes, stoeiende poezen, bloeiende madeliefjes, zoemende bijen en een zacht, deugddoend briesje …
Ik koppelde het nuttige aan het aangename, en werkte Sisse buiten af.  Daar kroop nog aardig wat tijd in, want om een meer dan 2 meter lange slang op te vullen, had ik maar liefst 6 opvulgaten opengelaten en die moesten nog dichtgenaaid worden.


Vorig jaar kreeg ik in een gordijnenzaak enkele overschotten van stalen.  Eentje ervan trok mijn extra aandacht omdat er heel veel kleurschakeringen in zaten.  Voorzichtig haalde ik al die lapjes van elkaar en stikte ze aaneen tot een slang.  En zo is Sisse geboren.
Hier en daar heb ik wel een beetje 'gezeurd'.  Om Sisse wat extra pit te geven heb ik er nog enkele flashy accenten aan toegevoegd.

Verder kon in naar hartenlust mijn siersteken op de naaimachine eens uitproberen …


Hij supportert mee met het sjoelen !   Juij !


En als het duister valt, hop naar bed.Slaapwel Sisse !vrijdag 12 april 2013

Vandaag is rood …

De zin om nog eens een tas te maken besloop me al enkele dagen.  Meestal  dient zich dan het volgend probleem aan : welk modelleke zal ik kiezen en ook welke stofjes ga ik combineren ?
Enfin, enkele deliberatierondes later koos ik voor knalrood imitatieleder dat hier al een tijdje op verwerking ligt te wachten.  Na een duik in de map 'tassen : to do' vond ik hier het patroontje van de curvy bag.
Ik tekende het patroontje over, knipte het uit en overliep tenslotte voor alle zekerheid nog eens de uitleg.  Help !  Dit bleek een tas met een rits te zijn.  Voor alle duidelijkheid, ik heb wel al wat ervaring met ritstasjes (zie onderaan) en ritsen in de binnen- en buitenkanten van tassen, maar een soort faalangst weerhield me tot nu toe altijd om tassen te maken met een 'verzonken' rits.
Allez, dan moest het er nu maar van komen he.  Ik overschouwde mijn ritsenarsenaal maar vond slechts 1 rits die qua kleur en lengte bruikbaar was.  Niet echt de meest ideale rits zou blijken, een beetje smal en stug.
Het was wat puzzelen want ik wou die rits er absoluut niet ondersteboven in hebben !
Ziezo, die angst is alweer overwonnen.  Er zullen vast nog tassen met rits volgen want zo'n rits is toch wel superhandig.

Voor de schouderriemen besloot ik om mijn kringloop-ringen te verwerken.In de voering maakte ik ook nog een ingewerkt ritsje. Volgende keer toch die inkeping wat smaller maken !

De nieuw 'sjakosj' werd al eens uitgetest deze namiddag, en ik ben er best tevreden mee !

Dat ik (ook) een zwak heb voor tassen en ritstasjes zie je hieronder : een mozaïekske van enkele maaksels van voor de blogperiode …  nieuwsgierig aagje

Panters lievelingsplaatsje in huis is de naaimachinehoes.  Ze is dus altijd superblij als ik mij aan de machine installeer.  Dan springt ze steevast op de tafel, komt even de boel aanschouwen en nestelt zich dan behaaglijk op het warme 'dekentje'.  Van daaruit houdt ze alles goed in de gaten … Welk projectje zou bazinneke nu weer in petto hebben ?  Dat zien we later wel …

En dan vallen haar piepoogjes dicht.  Droom zacht !